SURA – Service Update Release Assistance

Service Updates van Microsoft houden jouw Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (F&O)- omgeving up-to-date. Met SURA – Service Update Release Assistance – helpen wij jou om je omgeving gestructureerd te updaten en zorgen wij ervoor dat je optimaal en zonder verstoringen van je processen kunt profiteren van nieuwe releases.

Zorgeloos Microsoft Service Updates uitvoeren

Microsoft stelt doorlopend Service Updates voor jouw Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management-omgeving beschikbaar. In deze Service Updates vind je nieuwe en essentiële verbeteringen voor jouw omgeving. Hierbij kun je denken aan applicatie- en platformwijzigingen, maar ook aan updates die betrekking hebben op regelgeving.

Maar het updaten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wat is de impact van elke Service Update? En heb je voldoende resources beschikbaar voor het testen en de uitrol van de Updates? Met SURA – Service Update Release Assistance – helpt Managed Applications van Focus Enterprise Solutions jou om je omgeving gestructureerd te updaten en zorgen wij ervoor dat je optimaal en zonder verstoringen van je processen kunt profiteren van nieuwe releases.

Hoe vaak moet je updaten?

Jouw organisatie kan per jaar maximaal 7 Service Updates uitvoeren, maar dat is niet verplicht. Het minimale aantal Service Updates dat je jaarlijks uit moet voeren is 2. Daarbij is het belangrijk om in de gaten te houden dat je maximaal 3 Service Updates achter elkaar mag overslaan. Anders installeert Microsoft automatisch de laatste update.

Service Updates kunnen echter zorgen voor veranderingen in jouw ERP-omgeving. Door op tijd in te spelen op de uitrol van een Service Update kun je zien of dat het geval is en, als dat nodig is, actie ondernemen. En dat is precies waarom Managed Applications van Focus Enterprise Solutions de  Service Update Release Assistance (SURA) hebben ontwikkeld.

Wat is SURA precies?

Met SURA maak je gebruik van een gecontroleerde uitrol van iedere Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management Service Update. Wij begeleiden jouw organisatie bij iedere stap van het update-traject.

Door op een voorspelbare manier en in nauwe samenwerking met jou én Microsoft de Service Updates voor D365 Finance & Supply Chain Management uit te rollen, kun je anticiperen op de impact van iedere Service Update. We ontlasten jouw organisatie daarbij en geven je advies als we verwachten dat een Service Update invloed heeft op jouw softwarelandschap of processen.

SURA in de praktijk

Als je gebruikmaakt van SURA identificeren we eenmalig jouw primaire bedrijfsprocessen en bepalen we welke omgevingen we meenemen in het Service Update-beleid. We maken daarbij ook heldere afspraken over hoe vaak – en wanneer – we Service Updates uitrollen.

Daarna houden we continu in de gaten welke Service Updates Microsoft beschikbaar stelt en welke updates er bij jouw andere leveranciers zijn. Vervolgens stellen we samen met jou een planning op en houden daarbij rekening met de vastgestelde release-frequentie en beschikbare resources.

Wij doen een hoog-over analyse voor je van de Service Update release-notes en delen daarna een samenvatting van de highlights voor jouw omgeving. Denk hierbij aan informatie over nieuwe functionaliteit en verbetering waarvan wij denken dat die relevant zijn voor jouw organisatie of die impact kunnen hebben op jouw omgeving. Daarna zorgen we ervoor dat de Service Updates beschikbaar zijn op jouw Sandbox omgeving, zodat je deze kunt testen. Overigens kunnen we ook ondersteuning bieden bij het automatisch testen via RSAT (Regression Suite Automation Tool). We voeren ook een impact-analyse uit op je Test-omgeving en vertellen je welke impact de Service Update op jouw omgeving heeft.

Ten slotte plannen we samen met jou de benodigde resources in om alle wijzigingen door te voeren.

Door na iedere Service Update een review uit te voeren, verbeteren we de procedure telkens weer. Continuous improvement dus!

De kosten – een prijs op maat

Aangezien iedere organisatie een ander ERP-landschap, maar ook andere update-wensen heeft, is het niet mogelijk een ‘one size fits all’-inschatting van de benodigde uren te maken. Samen met de klant gebruiken wij daarom de SURA Estimator. Hiermee kunnen we een reële inschatting van de benodigde uren maken, die volledig afgestemd is op jouw organisatie en wensen.

Vraag een prijs op maat op

De voordelen van SURA op een rij

Focus Enterprise Solutions ontzorgt jouw organisatie met betrekking tot de Service Updates van je Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management-omgeving met de volgende voordelen:

  • Heldere planning: Zodat je nooit te laat bent met Service Updates en indien nodig tussentijdse Quality Updates
  • Duidelijke communicatie over de inhoud van de Service Update: Zodat je vooraf weet of en welke acties er nodig zijn binnen jouw organisatie
  • Technische uitvoering: Al jouw omgevingen worden up-to-date gehouden volgens de afgesproken planning
  • ISV’s up-to-date: Nieuwe versies van ISV’s verzamelen en installeren, zodat je bedrijfsvoering profiteert van alle nieuwe ontwikkelingen
  • Actuele licenties: We vernieuwen de licenties tijdig, zodat de werking van de ISV’s gewaarborgd is
  • Eventuele hulp bij testen: Na een Service Update door middel van RSAT
  • Prijs op maat: Door de Estimator zijn de kosten afgestemd op jouw ERP-landschap en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Meer weten over SURA?

Wil je meer weten over hoe we jouw organisatie kunnen begeleiden tijdens Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Service Update-trajecten? Of wil je met een van onze consultants de SURA Estimator invullen? 

Vul onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer ontdekken?

Zij kozen al voor Focus Enterprise Solutions

Nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.