EXTENDED BANKING

Met Extended Banking bespaar je kostbare tijd. Je verwerkt namelijk automatisch digitale bankafschriften binnen de vertrouwde omgeving van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Hiermee voorkom je fouten en het levert bovendien een behoorlijke tijdswinst op!

Minder fouten

Grote gebruikersacceptatie

Automatische verwerking

Aansluiting op dezelfde brondata

Direct inzicht

Wat is Extended Banking?

Extended Banking is ontwikkeld door Focus Enterprise Solutions en biedt een aanvullende functionaliteit die geïntegreerd is in Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Zonder handmatige tussenkomst worden transacties ingelezen, geanalyseerd én verwerkt. Efficiënt en uiterst nauwkeurig. Voor de gebruiker is direct inzichtelijk welke transacties automatisch ingelezen zijn en welke transacties nog aandacht nodig hebben om manueel verder te verwerken aan de hand van instelbare kleurcodes. Omdat de financiële administratie alleen nog maar aandacht hoeft te besteden aan afwijkende transacties levert dit jouw organisatie een forse tijdsbesparing op!

Klaar voor de toekomst

De wereld staat niet stil. Daarom is Extended Banking continu in ontwikkeling: met enige regelmaat lanceren wij een nieuwe release die eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Voorafgaand aan iedere nieuwe release sturen wij onze klanten de releasenotes per e-mail en kun je feedback geven. Zo ontwikkelen we samen door.

Voor iedere organisatie

De voordelen zijn beschikbaar voor iedere organisatie die gebruikmaakt van Dynamics 365 Finance of Supply Chain Management. Ook wanneer jouw organisatie geen klant is bij Focus Enterprise Solutions kun je Extended Banking aanschaffen. De integratie met jouw bestaande Dynamics 365-omgeving is naadloos. Extended Banking is een zogenaamde ISV oplossing. Of te wel een Independent Software Vendor oplossing welke ook beschikbaar gesteld kan worden aan niet-klanten van Focus Enterprise Solutions.

Neem contact op voor meer informatie

“Extended Banking helpt bij een snelle en
accurate toewijzing. Dit scheelt ons enorm veel werk en bovendien is er weinig risico dat gegevens fout worden ingevoerd.”

Twan Willems – Controller bij KWBN

Lees de referentie

Wil je zien hoe Extended Banking werkt in de praktijk?

Kijk dan het webinar over Extended Banking terug. Hierin laten we je zien hoe het werkt en hoe je eenvoudig jouw betaalproces kan stroomlijnen in Dynamics 365.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Brochure Extended Banking

Voor bedrijven die grote hoeveelheden transacties verwerken of die te maken hebben met piekbelasting, is de verwerking van bankafschriften een retournerend proces dat veel tijd in beslag neemt.

Met Extended Banking van Focus Enterprise Solutions kun je het betalingsverkeer in Microsoft Dynamics 365 stroomlijnen. Efficiënt en nauwkeurig, met verhoogde productiviteit en forse tijdsbesparing in de financiële administratie als resultaat.

Download de brochure voor meer informatie

Daarom Extended Banking

Werkt jouw organisatie al met Dynamics 365 Finance of met Dynamics 365 Supply Chain Management?
Dan biedt Extended Banking je de kans je processen verder te optimaliseren.

Minder fouten

Het handmatig verwerken van banktransacties is eentonig en repeterend, maar tegelijkertijd erg nauwkeurig werk. De kans op fouten is dan ook groot. Extended Banking automatiseert de verwerking van repeterende transacties en minimaliseert daardoor de hoeveelheid transacties voor manuele verwerking.

Automatische verwerking

Je kan alle verwerkingsstappen in batch uit te voeren. Daarmee automatiseer je de volledige verwerking van bankafschriften nog verder: je hoeft de stappen dan maar één keer in te stellen en daarna zorgt het systeem voor de verwerking.

Direct inzicht

Wanneer er een digitaal bankafschrift is ingelezen, zie je direct hoeveel transacties er automatisch verwerkt zijn en welke nog gecontroleerd of handmatig verwerkt moeten worden.

Grote gebruikersacceptatie

Gebruikers hoeven geen nieuw programma te leren gebruiken. Onze oplossing is immers volledig geïntegreerd in Dynamics 365 Finance. Daardoor is de acceptatie bij gebruikers groot en de leercurve kort.

Aansluiting op dezelfde brondata

Onze oplossing  is geïntegreerd in de standaard financiële functies van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management, zodat de verwerkte mutaties meteen in de brongegevens te zien zijn.

Betrouwbaarheidsindicatie

Door gebruik te maken van instelbare kleuren en scores, bepaal je zelf hoe transacties door het matchingproces worden gekwalificeerd. Hierdoor is voor de gebruiker in één oogopslag inzichtelijk welke transacties zonder manuele tussenkomst automatisch kunnen worden verwerkt en welke transacties nog aandacht nodig hebben.

FAQ Extended Banking

Wij hebben de meest gestelde vragen gebundeld in een FAQ. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Is de Extended Banking oplossing geïntegreerd in Dynamics 365 of werkt deze oplossing stand-alone?

Extended Banking is volledig geïntegreerd in Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management en werkt met de bekende gebruikers interface.

Welke bankafschrift formaten kunnen worden verwerkt?

Extended Banking biedt standaard de mogelijkheid om MT940 en CAMT.053 te verwerken, maar maatwerk is daarin ook mogelijk. Focus Enterprise Solutions kan een plug-in maken voor andere bestandsformaten of er kan gebruik gemaakt worden van formaten die door Microsoft standaard worden ondersteund binnen de Advanced Bank Reconciliation module

Bij mijn bank is het niet mogelijk om bank afschrift formaat MT940 of CAMT.053 te downloaden. Kunnen er andere formaten worden verwerkt?

Ja. Zogenaamde plugin’s voor andere bankafschrift formaten kunnen op aanvraag door Focus Enterprise Solutions worden ontwikkeld. Ook kan er gebruik gemaakt worden van formaten die door Microsoft standaard worden ondersteund binnen de Advanced Bank Reconciliation module.

Wij hebben meerdere bankrekeningen bij de bank, waarvan we afschriften samengesteld downloaden. Kunnen deze ook worden verwerkt?

Ook samengestelde bankafschriften kunnen probleemloos door Extended Banking worden verwerkt. Er vindt automatische verdeling plaats over bedrijfsrekeningen indien van toepassing.

Kunnen elektronische bankafschriften automatisch, zonder manuele tussenkomst worden geïmporteerd?

Ja, de automatische import van bankafschriften vanuit Azure is binnen Extended Banking via batchverwerking in te regelen.

Kunnen transacties op elektronische bankafschriften volledig automatisch worden verwerkt en toegewezen?

Ja, middels flexibel instelbare zoekcriteria kunnen bankafschrift transacties volledig automatisch worden toegewezen en verwerkt.

Hoe worden automatisch gematchte transacties door de gebruiker geëvalueerd?

De totaal behaalde score resulteert in een kleur, in de vorm van een ‘stoplicht analyse’ die ingericht kan worden in de parameters. Gedetailleerde match resultaten van elke individuele zoekwaarde worden opgeslagen en zijn beschikbaar voor analyse door de gebruiker.

Is het mogelijk om autonoom bankafschriften te verwerken, zonder tussenkomst van een gebruiker?

Extended banking kan ingesteld worden als een ‘event-driven’ systeem, op basis van batch processen, waarbij de gebruiker slechts aandacht hoeft te besteden aan de niet automatisch gematchte transacties.

Hoe vindt de verwerking van niet automatisch gematchte transacties plaats?

Extended Banking beschikt over een specifiek overzicht scherm, waarin deze transacties eenvoudig kunnen worden toegewezen en verwerkt door meerdere gebruikers tegelijkertijd.

Hoe gebeurt de financiële verwerking van de transacties in het bankbestand? Wordt er gebruik gemaakt van een tussenrekening waarvandaan de vereffening wordt gedaan?

Bankafschriften worden met Extended Banking altijd verwerkt via een tussenrekening. Direct na de import wordt de bank geboekt, het matchen gebeurt van de tussenrekening.

Is het mogelijk transacties te herkennen van iDeal / Paypal / Klarna / Afterpay / etc., zodat die automatisch kunnen worden vereffend?

Er is een specifieke zoekwaarde beschikbaar die klanttransacties kan matchen op basis van andere informatie dan het factuurnummer. Hiermee is herkenning van dergelijke transacties mogelijk.

Is het mogelijk uitgaande betalingen te herkennen op de rekening ‘Betalingen onderweg’ ?

Ja, er is een specifieke zoekwaarde beschikbaar die deze op basis van het unieke, door de bank teruggekoppelde ID automatisch kan matchen.

Zijn er mogelijkheden voor herkenning van klantnummers, ook wanneer deze uit een subsysteem komen en ongelijk zijn aan klantnummers in Dynamics 365?

Ja, er is een zoekwaarde beschikbaar die herkenning van ‘externe’ klantnummers kan doen en deze automatisch kan koppelen aan klantnummers in Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management.

Op het bankafschrift ontvangen we bulkbetalingen. De specificatie van deze betalingen ontvangen we apart. Is het mogelijk de detailvereffening hiervan te doen?

Het verwerken van externe specificaties behoort tot de mogelijkheden van Extended Banking. Detailvereffening van bulkbetalingen hoeft hierdoor niet handmatig te gebeuren.

Wij werken met grote aantallen incasso’s voor de facturatie van onze klanten. Er vinden ook veel storneringen plaats als gevolg hiervan. Hoe worden deze verwerkt?

Het verwerken van storneringen is onderdeel van het Reversals pack van Extended Banking. Herkenning en verwerking inclusief het heropenen van de factuur gebeurt automatisch.

Meer weten over Extended Banking?

Wil je weten hoe deze oplossing jou verder helpt je financiële processen te stroomlijnen? Neem dan contact met ons op! De experts van Focus Enterprise Solutions helpen je graag de mogelijkheden te ontdekken.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom kiezen voor Focus Enterprise Solutions?

Focus Enterprise Solutions heeft, als dochteronderneming van Broad Horizon Groep, jarenlange ervaring met de implementatie en het beheer van Dynamics ERP oplossingen bij Small Enterprises. Die kennis en ervaring zetten we graag in om jouw organisatie te helpen bij het moderniseren en optimaliseren van de bedrijfsvoering. Met add-ons zoals Extended Banking voegen we waardevolle functionaliteiten voor jouw organisatie toe.

Door samen te werken met de andere bedrijven binnen de Broad Horizon Groep kunnen wij onze klanten een end-to-end Dynamics 365 dienstverlening bieden.

Meer over ons

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.