Unica: Extended Banking is snel en eenvoudig!

Unica - verwerken van bankafschriften in Dynamics 365 Finance met Extended Banking

Unica is een allround technisch dienstverlener die alle technologische vraagstukken in én rondom gebouwen oplost. Daarbij ligt de focus op de domeinen installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IoT) en smart buildings. Met ruim 3.500 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. Wij spraken met Mirjam Melissen, assistent-controller, en Thomas van Gorcum, IT projectleider bij Unica over hun beslissing om tijdens de implementatie van Dynamics 365 Finance te kiezen voor Extended Banking van Focus Enterprise Solutions.

“We wilden graag een oplossing die naadloos aansloot bij Dynamics 365 Finance om het verwerken van transacties in digitale bankafschriften te vereenvoudigen.” – Thomas van Gorcum, IT Projectleider bij Unica

Een oplossing die naadloos aansluit

“Tijdens de implementatie van Dynamics 365 Finance kwamen we er al relatief snel achter dat er in Finance een serieuze gap zat op het gebied van het verwerken van bankafschriften”, begint Thomas het gesprek. “Als dienstverlener met diverse bedrijvenclusters hebben we veel verschillende bankrekeningen en het verwerken van de bankafschriften kost daardoor veel tijd. We wilden graag een oplossing die naadloos aansloot bij Dynamics 365 Finance om het verwerken van transacties in digitale bankafschriften te vereenvoudigen. Een Finance Consultant bij Unica raadde ons Extended Banking aan.”

“We hebben ook nog naar andere oplossingen gekeken, maar de keuze viel uiteindelijk op Extended Banking. In tegenstelling tot alle andere oplossingen in de markt is dit  echt een add-on voor Dynamics 365 Finance. Extended Banking is dus volledig geïntegreerd binnen Dynamics 365 Finance. Een voordeel daarvan voor de gebruiker is dat het dezelfde look-and-feel heeft als Dynamics 365 Finance, maar het komt ook de beheersbaarheid ten goede. We hoeven ons geen zorgen te maken over de vraag of Extended Banking het nog wel doet na een update van Dynamics 365 Finance. Dat is gewoon goed geregeld.”

Implementatie zonder noemenswaardige uitdagingen

De implementatie van Dynamics 365 Finance binnen Unica is een groot project, omdat er ook Legacy-software aan Dynamics 365 Finance gekoppeld moet worden. Zodoende koos Unica ervoor om de implementatie van Extended Banking als een los project aan te vliegen, waardoor het snel geïmplementeerd kon worden.

“De implementatie van Extended Banking verliep eigenlijk zonder noemenswaardige uitdagingen. We konden het pakket volgens de standaard implementeren. We wisten vanuit de demo’s precies wat we van het pakket konden verwachten en de realiteit sloot daar volledig op aan”, aldus Thomas. “Ik vond het erg prettig dat de consultant die de implementatie bij ons deed heel goed wist waar hij het over had. Hij begreep onze vragen volledig, waardoor de training precies bood wat we nodig hadden. Tijdens de training hebben we veel geleerd en was de sfeer luchtig en opgewekt. Inmiddels hebben we eigenlijk nauwelijks contact meer met Focus Enterprise Solutions over Extended Banking: als het draait, dan draait het!”

“We wisten vanuit de demo’s precies wat we van het pakket konden verwachten en de realiteit sloot daar volledig op aan”” – Thomas van Gorcum, IT Projectleider bij Unica

Extended Banking werkt vlot en simpel

Mirjam vult aan: “Extended Banking bespaart ons aanzienlijk wat tijd. Je kunt heel eenvoudig en snel bankafschriften verwerken en het banksaldo wordt automatisch bijgewerkt. Met Extended Banking kun je eenvoudig importeren en matchen. Niet alleen op klanten, maar ook op leveranciers. Je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd in het pakket werken en je kunt meerdere tabbladen naast elkaar openen. Daardoor kun je vlot veel handelingen achter elkaar doen. Wij verwerken voornamelijk verkoopfacturen en daar gaat Extended Banking goed mee om: het pakket herkent het nummer en verwerkt de factuur direct. Soms moet ik zelfs even kijken of er echt iets gemuteerd is, zo snel gaat het!

Een ander voordeel is dat je ook direct op de juiste grootboekrekening kunt boeken, dus je hoeft achteraf niet meer allerlei handelingen uit te voeren. Natuurlijk blijft het mensenwerk en daarom moet je wel controleren of de verwerking goed is gegaan, maar de kans op fouten is dankzij Extended Banking aanzienlijk kleiner. Ik beveel Extended Banking zeker aan bij bedrijven die Dynamics 365 Finance gebruiken: het maakt het verwerken van bankafschriften echt kinderspel!”

“Extended Banking maakt het verwerken van bankafschriften echt kinderspel!” – Mirjam Melissen, assistent controller bij Unica

Wil je na het lezen van deze klantcase meer informatie over onze oplossingen en dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je dan meer over Extended Banking en laten je graag zien hoe eenvoudig het werkt. 

Neem contact op
Download de brochure
Terugkijken: webinar over Extended Banking

Klantreferentie

Lees de klantcase van Unica over Extended Banking

“In tegenstelling tot alle andere oplossingen in de markt is Extended Banking echt een add-on voor Dynamics 365 Finance. Een voordeel daarvan voor de gebruiker is dat het dezelfde look-and-feel heeft als Dynamics 365 Finance, maar het komt ook de beheersbaarheid ten goede.”

Thomas van Gorcum
IT Projectleider bij Unica

Lees ook onze andere klantreferenties:

World Freight Company

World Freight Company (WFC) is de holdingmaatschappij voor 's werelds grootste netwerk van General Sales and Services Agencies voor luchtvrachtcapaciteit. Zij kozen ervoor om alle financiële gegevens van alle entiteiten geconsolideerd en geharmoniseerd op één centrale plek te hebben.  Met de hulp van Focus Enterprise Solutions maken inmiddels 211 entiteiten in 60 landen gebruik van Dynamics 365 Finance.
Lees verder

Intratuin

Het ERP-systeem van Intratuin speelt een belangrijke rol; dit systeem zorgt er immers voor dat de winkels op de juiste manier en tijdstip bevoorraad worden. Door support via Managed Applications borgt Intratuin dat ze voor al hun ERP-vraagstukken één aanspreekpunt heeft en dat zorgt ervoor dat zij altijd snel geholpen worden op de juiste manier.
Lees verder

Ranzijn Tuin & Dier

Ranzijn Tuin & Dier kijkt tevreden terug op de invoering van de omnichannel oplossing van Focus Enterprise Solutions. Na een gedegen selectie is voor deze op Microsoft Dynamics AX for Retail gebaseerde oplossing gekozen, vanwege de goede aansluiting op de ingezette omnichannel strategie.
Lees verder

ATC Aviation Services

ATC Aviation Services is van AX2012 naar Dynamics 365 gemigreerd, als eerste stap in een internationale uitrol. Door deze migratie verbeteren zij de de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten en beschikken zij nu over de digitale technologie om de groei van het bedrijf op een beheersbare en duurzame wijze te ondersteunen. Door het gebruik van Extended Banking kunnen zij bovendien het betalingsverkeer beter stroomlijnen.
Lees verder

Wandelbond KWBN

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bedient ongeveer 1.050 ledenorganisaties en meer dan 58.000 wandelconsumenten. Om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken maken zij gebruik van Microsoft Dynamics 365 en Extended Banking. Hierdoor hebben zij nauwelijks omkijken naar bankmutaties.
Lees verder

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.