Een partnerschap voor de toekomst

ERP cargo

World Freight Company (WFC) is de holdingmaatschappij voor ’s werelds grootste netwerk van General Sales and Services Agencies voor luchtvrachtcapaciteit. De bedrijven binnen deze groep bieden wereldwijde logistieke en dekkingsoplossingen voor hun luchtvaartpartners – ondersteund door een robuuste digitale backbone. We vroegen Titus Hientzsch, Group CTO bij WFC, naar de oplossingen van en samenwerking met Focus Enterprise Solutions.  

Een centraal ERP systeem

“WFC omvat meer dan 300 entiteiten over de hele wereld en groeit. Niet alleen organisch, maar ook door fusies en overnames,” vertelt Titus. “Dat betekent dat we te maken hebben met een grote verscheidenheid aan systemen die we graag willen harmoniseren. We hebben er in 2017 voor gekozen om in ieder geval alle financiële gegevens van deze entiteiten geconsolideerd en geharmoniseerd op één centrale plek te hebben.  

Op dat moment gebruikten we nog Navision en we dachten eraan over te stappen naar AX. Aangezien we op dat moment al onze Office 365 licenties via Focus Enterprise Solutions hadden lopen, vonden we het opportuun aan hen te vragen of zij ons bij de implementatie van AX konden helpen. Na de eerste testen adviseerde de projectmanager van Focus Enterprise Solutions echter om te kiezen voor Dynamics 365 Finance, omdat dit beter aansloot bij onze situatie en toekomstplannen.  

Hier hebben we eerst wat tests mee gedaan en kozen vervolgens voor een core template implementatie: samen hebben we de template voor alle implementaties gedefinieerd en hier vijftien hoofdgebruikers in getraind. De eerste feedback was goed en we hadden een vlotte start met het project. Inmiddels maken 211 entiteiten in 60 landen gebruik van Dynamics 365 Finance.”  

Focus Enterprise Solutions is in staat is om de best practices die door Microsoft gedefinieerd zijn, op te nemen in alle implementatieprojecten zonder frustratie te veroorzaken of mensen nerveus te maken. De best practices werden naadloos vertaald naar onze eigen bedrijfscultuur.

Professionele implementatie

“Focus Enterprise Solutions beschikt natuurlijk over de benodigde technische kennis, maar wat ook erg prettig was bij het implementatieproject was de realistische budgettering. Gedurende het hele project is ons budget nooit overschreden en soms zijn we zelfs op een lager budget geëindigd. Doordat Focus Enterprise Solutions dit aspect zo goed kon managen, hielp dit onze organisatie om door te gaan met het project. Dat was wel anders geweest als we over de overschrijding van het budget hadden moeten discussiëren.” 

Yavor, projectmanager van WFC, vult aan: “Daarnaast is het heel fijn dat Focus Enterprise Solutions in staat is om de best practices die door Microsoft gedefinieerd zijn, op te nemen in alle implementatieprojecten zonder frustratie te veroorzaken of mensen nerveus te maken. De best practices werden naadloos vertaald naar onze eigen bedrijfscultuur. Het team van Focus Enterprise Solutions is daarin heel professioneel.”  

“Extended Banking bespaart ons veel tijd doordat het gebruikmaakt van één standaard en wij onze systemen niet hoeven aan te passen aan vijftig verschillende bankstandaarden. Wij kunnen alle beschikbare bankafschriften eenvoudig in ons systeem inlezen en afstemmen met de informatie die we tot onze beschikking hebben.”

Tijd besparen met Extended Banking en RSAT

“Binnen Dynamics 365 Finance zijn al onze entiteiten in principe opgezet als stand-alone instanties. Dat betekent dat zij ook allemaal verbinding met de verschillende bankomgevingen moeten maken. En hoewel wij een cash managementsysteem gebruiken, vonden wij dat Extended Banking een goede aanvulling zou zijn. Het bespaart ons veel tijd doordat het gebruikmaakt van één standaard en wij onze systemen niet hoeven aan te passen aan vijftig verschillende bankstandaarden. Dankzij Extended Banking kunnen we alle beschikbare bankafschriften eenvoudig in ons systeem inlezen en afstemmen met de informatie die we tot onze beschikking hebben,” gaat Titus verder.  

“Dat geldt overigens ook voor RSAT (Regression Suite Automation Tool, voor het automatiseren van bestaande testwerkzaamheden rondom systeemupdates) . We gebruiken veel externe pakketten in ons systeem. Om alle entiteiten en gebruikers up-to-date te houden, moeten we upgraden volgens het Microsoft-schema. Dit vereist dat er voor iedere upgrade getest moet worden en dat kost veel tijd. Focus Enterprise Solutions stelde daarom voor dat we RSAT zouden gaan gebruiken. Hoewel het inregelen van RSAT tijd kost, bespaart het ons op de lange duur veel meer tijd.  

Inmiddels gebruiken we deze tool al in 56 landen en testen we 35 standaardprocessen van A tot Z. Dit zijn veel tests en validaties, maar we zijn daardoor ook zekerder van nieuwe releases. Dankzij RSAT spenderen we nog maar één week per release aan testen, in plaats van drie weken zoals voorheen. Dat is een grote winst, maar het brengt ons ook dichter bij ons doel om zoveel mogelijk te standaardiseren en automatiseren.”  

Ik zou Focus Enterprise Solutions van harte aanbevelen als service provider bij iedereen die een nieuwe partner zoekt. Zonder enige twijfel.”

Samen groeien, een partnerschap voor de toekomst

Naast Dynamics 365 Finance, Extended Banking en RSAT maken verschillende entiteiten binnen WFC ook gebruik van Managed Applications. Elzhana, IT Support Lead bij WFC licht toe: “Hoewel we de beschikking hebben over het Managed Applications team van Focus Enterprise Solutions, is het inmiddels zover dat we nauwelijks nog zuiver functionele vragen aan hen hoeven te stellen. De meeste vragen zijn Microsoft-gerelateerd of hebben te maken met producten van ISV’s. Juist doordat Focus Enterprise Solutions al sinds 2017 intensief met ons samenwerkt en ons heeft geholpen bij onze eigen professionele ontwikkeling, kan onze interne service-afdeling de meeste functionele vragen met gemak beantwoorden. We zijn als IT-professionals de laatste jaren echt aanzienlijk gegroeid!”  

“De samenwerking met Focus Enterprise Solutions is een écht partnerschap voor de toekomst. In de voorbije periode hebben zij bewezen er echt voor ons te zijn. We hebben altijd alles met hen kunnen bespreken. Als er bottlenecks waren of kleine irritaties die wellicht groter zouden kunnen worden, konden we die altijd op tafel leggen. En dan werd er zeer open en rechtlijnig over gesproken. Ik zou Focus Enterprise Solutions dan ook van harte aanbevelen als service provider bij iedereen die een nieuwe partner zoekt. Zonder enige twijfel. Sterker nog: dat heb ik al gedaan. Focus Enterprise Solutions beschikt over een fijn team met veel kennis en WFC werkt ook in de toekomst graag met hen samen!”  

Wil je na het lezen van deze klantcase meer informatie over onze oplossingen en dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag wat het beste aansluit bij jouw organisatie.

Neem contact op

Klantreferentie

“De samenwerking met Focus Enterprise Solutions is een écht partnerschap voor de toekomst. In de voorbije periode hebben zij bewezen er echt voor ons te zijn. We hebben altijd alles met hen kunnen bespreken.”

Titus Hientzsch
Group CTO

Lees ook onze andere klantreferenties:

Nabuurs

Nabuurs Supply Chain Solutions is specialist in het leveren van integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven. Voor hun boekhouding maken zij gebruik van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Een keuze die hen vele voordelen heeft opgeleverd.
Lees verder

ATC Aviation Services

ATC Aviation Services is van AX2012 naar Dynamics 365 gemigreerd, als eerste stap in een internationale uitrol. Door deze migratie verbeteren zij de de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten en beschikken zij nu over de digitale technologie om de groei van het bedrijf op een beheersbare en duurzame wijze te ondersteunen. Door het gebruik van Extended Banking kunnen zij bovendien het betalingsverkeer beter stroomlijnen.
Lees verder

Unica

Unica was op zoek naar een oplossing die naadloos aansluit bij Dynamics 365 Finance om het verwerken van transacties van digitale bankafschriften te vereenvoudigen. Zij kwamen al snel bij Extended Banking uit en maken daar nu naar volle tevredenheid gebruik van. "Extended Banking maakt het verwerken van bankafschriften echt kinderspel!"
Lees verder

Stella E-bikes

De Finance-afdeling van Stella maakt gebruik van Extended Banking voor Dynamics 365 Finance. De oplossing bespaart hen veel tijd en voorkomt fouten. Dankzij een zeer uitgebreide set aan zoekwaarden, behalen zij een zeer hoge matchingsgraad. “Met Extended Banking houdt niets ons meer tegen in onze groeiambities”
Lees verder

Ranzijn Tuin & Dier

Ranzijn Tuin & Dier kijkt tevreden terug op de invoering van de omnichannel oplossing van Focus Enterprise Solutions. Na een gedegen selectie is voor deze op Microsoft Dynamics AX for Retail gebaseerde oplossing gekozen, vanwege de goede aansluiting op de ingezette omnichannel strategie.
Lees verder

Wandelbond KWBN

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bedient ongeveer 1.050 ledenorganisaties en meer dan 58.000 wandelconsumenten. Om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken maken zij gebruik van Microsoft Dynamics 365 en Extended Banking. Hierdoor hebben zij nauwelijks omkijken naar bankmutaties.
Lees verder

Intratuin

Het ERP-systeem van Intratuin speelt een belangrijke rol; dit systeem zorgt er immers voor dat de winkels op de juiste manier en tijdstip bevoorraad worden. Door support via Managed Applications borgt Intratuin dat ze voor al hun ERP-vraagstukken één aanspreekpunt heeft en dat zorgt ervoor dat zij altijd snel geholpen worden op de juiste manier.
Lees verder

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.