Transformeren voor efficiëntie en groei – met Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management

Klantcase - Nabuurs aan het woord over de keuze voor Dynamics 365 Finance en de samenwerking met Focus Enterprise Solutions

Nabuurs Supply Chain Solutions is specialist in het leveren van integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven. Nabuurs biedt hun klanten efficiëntie, kostenbesparing en concurrentievoordeel door het aanbieden van op maat gemaakte logistieke diensten, waaronder distributie, warehousing en co-packing.

Aan het hoofd van de IT en projecten bij Nabuurs staat Mariska de Wildt. Deze dynamische technologie-liefhebber heeft gedurende haar zeven jaar bij het bedrijf – waarvan de laatste anderhalf jaar als General Manager IT & Projects – de succesvolle implementatie van technologische oplossingen geleid, waaronder die van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management.

“We hebben bewust gekozen voor een standaardsysteem in de cloud waarbij je periodiek updates krijgt.”

Het begin van de transformatie: Nabuurs en Dynamics 365

Een cruciaal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering bij Nabuurs is Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Mariska legt uit: “Wij maken voornamelijk gebruik van het financiële deel van Microsoft Dynamics 365 voor de boekhouding.”

De keuze voor Dynamics 365 heeft Nabuurs meerdere voordelen opgeleverd. Het belangrijkste voordeel is de integratie van diverse bedrijfsprocessen in één enkel platform. Hierdoor kan Nabuurs een gecentraliseerd en geconsolideerd beeld krijgen van de bedrijfsvoering, wat leidt tot efficiënter en effectiever management.

Nabuurs selecteerde weloverwogen dit ERP-systeem, mede vanwege het verlangen om af te stappen van maatwerksystemen. Mariska licht toe: “We hebben bewust gekozen voor een standaardsysteem in de cloud waarbij je periodiek updates krijgt.” Het team zag in de overstap naar Microsoft Dynamics 365 dan ook een cruciale stap in hun strategie om verouderde systemen achter zich te laten en de nieuwste technologieën te omarmen. Door de periodieke updates zijn ze verzekert van een systeem dat altijd up-to-date is

De uitdaging bij de implementatie – Focus Enterprise Solutions als steunpilaar

De implementatie van een nieuw ERP-systeem gaat niet zonder uitdagingen. Mariska geeft toe dat het implementatietraject intens was: “De implementatie was een behoorlijk pittig traject. Maar inmiddels is men heel tevreden over het systeem en werkt iedereen er met plezier mee.”

Focus Enterprise Solutions was een bekende partner voor Mariska vanuit haar eerdere werkervaringen. Daardoor was het een logische keuze om hen in te schakelen voor de implementatie van Dynamics 365 bij Nabuurs. “We hebben twee applicatiespecialisten in mijn team die verantwoordelijk zijn voor Dynamics,” zegt Mariska. “Zij hebben nauw samengewerkt met de consultants van Focus Enterprise Solutions om problemen op te lossen.”

En met succes zo bevestigd Mariska: “Geen enkele ERP implementatie vindt geheel zonder rimpelingen plaats en ook in dit traject hebben we de nodige uitdagingen gekend samen. Maar door open communicatie, samenwerking en de nodige volhardendheid zijn we er in geslaagd de juiste oplossingen te vinden voor deze uitdagingen. Nog steeds zijn er op sommige fronten verbeterslagen te maken, zoals bij de invoice processing oplossing waar we nu nog niet volledig van profiteren, maar die verbeterslagen maken we dan ook samen en we hebben vertrouwen in onze samenwerking met Focus Enterprise Solutions”.

“Geen enkele ERP implementatie vindt geheel zonder rimpelingen plaats en ook in dit traject hebben we de nodige uitdagingen gekend samen. Maar door open communicatie, samenwerking en de nodige volhardendheid zijn we er in geslaagd de juiste oplossingen te vinden voor deze uitdagingen.”

Vooruitkijkend: een partnerschap voor de toekomst

Met de succesvolle implementatie van Dynamics 365 is Nabuurs klaar om de volgende stappen in hun digitaliseringsproces te zetten. “We gaan nu de stap maken naar Power BI, naar meer data analytics, meer data-driven beslissingen. En we willen Extended Banking gaan inrichten. We hebben de basis gelegd en kunnen nu gaan optimaliseren.”

Met Dynamics 365 heeft Nabuurs nu een systeem dat naadloos integreert met hun bestaande workflows en processen. Het flexibele en schaalbare karakter van Dynamics 365 betekent dat het systeem met Nabuurs mee kan groeien en evolueren.

Mariska benadrukt de ambitie van Nabuurs: “Als logistiek dienstverlener willen we de beste zijn. En om de beste te zijn, moet je vooroplopen. Je moet blijven innoveren, blijven verbeteren. En daar is Focus Enterprise Solutions een goede partner voor ons in.”

Nabuurs en Dynamics 365: een succesverhaal

Het verhaal van Nabuurs en Dynamics 365 is er een van transformatie en groei, aangewakkerd door een duidelijke visie en sterke partnerschappen. Dankzij de nauwe samenwerking met Focus Enterprise Solutions en de implementatie van Dynamics 365, is Nabuurs in staat geweest hun financiële boekhouding en transportmanagementprocessen te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

Als je wilt weten hoe Focus Enterprise Solutions jouw bedrijf kan helpen bij de implementatie van Microsoft Dynamics 365, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op

Klantreferentie

Nabuurs - klantcase over Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management

“Als logistiek dienstverlener willen we de beste zijn. En om de beste te zijn, moet je vooroplopen. Je moet blijven innoveren, blijven verbeteren. En daar is Focus Enterprise Solutions een goede partner voor ons in.”

Klantcase Focus Enterprise Solutions - foto Mariska de Wildt
Mariska de Wildt
General Manager IT & Projects

Lees ook onze andere klantreferenties:

World Freight Company

World Freight Company (WFC) is de holdingmaatschappij voor 's werelds grootste netwerk van General Sales and Services Agencies voor luchtvrachtcapaciteit. Zij kozen ervoor om alle financiële gegevens van alle entiteiten geconsolideerd en geharmoniseerd op één centrale plek te hebben.  Met de hulp van Focus Enterprise Solutions maken inmiddels 211 entiteiten in 60 landen gebruik van Dynamics 365 Finance.
Lees verder

Intratuin

Het ERP-systeem van Intratuin speelt een belangrijke rol; dit systeem zorgt er immers voor dat de winkels op de juiste manier en tijdstip bevoorraad worden. Door support via Managed Applications borgt Intratuin dat ze voor al hun ERP-vraagstukken één aanspreekpunt heeft en dat zorgt ervoor dat zij altijd snel geholpen worden op de juiste manier.
Lees verder

Stella E-bikes

De Finance-afdeling van Stella maakt gebruik van Extended Banking voor Dynamics 365 Finance. De oplossing bespaart hen veel tijd en voorkomt fouten. Dankzij een zeer uitgebreide set aan zoekwaarden, behalen zij een zeer hoge matchingsgraad. “Met Extended Banking houdt niets ons meer tegen in onze groeiambities”
Lees verder

Unica

Unica was op zoek naar een oplossing die naadloos aansluit bij Dynamics 365 Finance om het verwerken van transacties van digitale bankafschriften te vereenvoudigen. Zij kwamen al snel bij Extended Banking uit en maken daar nu naar volle tevredenheid gebruik van. "Extended Banking maakt het verwerken van bankafschriften echt kinderspel!"
Lees verder

Ranzijn Tuin & Dier

Ranzijn Tuin & Dier kijkt tevreden terug op de invoering van de omnichannel oplossing van Focus Enterprise Solutions. Na een gedegen selectie is voor deze op Microsoft Dynamics AX for Retail gebaseerde oplossing gekozen, vanwege de goede aansluiting op de ingezette omnichannel strategie.
Lees verder

ATC Aviation Services

ATC Aviation Services is van AX2012 naar Dynamics 365 gemigreerd, als eerste stap in een internationale uitrol. Door deze migratie verbeteren zij de de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten en beschikken zij nu over de digitale technologie om de groei van het bedrijf op een beheersbare en duurzame wijze te ondersteunen. Door het gebruik van Extended Banking kunnen zij bovendien het betalingsverkeer beter stroomlijnen.
Lees verder

Wandelbond KWBN

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bedient ongeveer 1.050 ledenorganisaties en meer dan 58.000 wandelconsumenten. Om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken maken zij gebruik van Microsoft Dynamics 365 en Extended Banking. Hierdoor hebben zij nauwelijks omkijken naar bankmutaties.
Lees verder

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.