Vitelia: efficiëntie in het verwerken van bankafschriften dankzij Extended Banking

Referentie Extended Banking - Vitelia

Vitelia is een agrarische coöperatie die haar oorsprong kent in Noord-Limburg. Zij bedient agrarische klanten door heel Nederland. Het betreft veehouders, planten- en bomenkwekers maar ook klanten in de akker- en tuinbouwsector. Vitelia heeft haar bedrijfsprocessen de laatste jaren verder geoptimaliseerd.

Hun keuze voor het ERP-systeem Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations (Dynamics 365 F&O) was een strategische stap om hun bedrijfsprocessen te moderniseren en te optimaliseren. De aanvullende integratie van Extended Banking getuigt van hun streven naar voortdurende verbetering en efficiëntie.

“Extended Banking is een verademing. Modern, gebruiksvriendelijk en het is niet ingewikkeld om ermee te leren werken. Dankzij Extended Banking besparen we tijd en verkleinen we de foutmarge aanzienlijk.”  – Patricia Koppes, hoofd financiële administratie

Door Extended Banking een focus op strategische taken

Patricia Koppes, hoofd financiële administratie bij Vitelia, vertelt: “Met de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations voor Vitelia Voeders, zochten we naar een oplossing die onze bedrijfsprocessen verder kon optimaliseren. Die implementatie is gedaan en wordt nog steeds beheerd door Microsoft-partner Bestmix. Via hen maken we ook gebruik van de oplossing Extended Banking.”

Sinds Vitelia overstapte op Microsoft Dynamics 365 F&O en het geïntegreerde Extended Banking, plukt het bedrijf daar de vruchten van. Riëlle Smits, medewerkster van de financiële administratie die dagelijks met Extended Banking werkt, deelt het enthousiasme van haar collega Patricia: “Extended Banking is een verademing. Modern, gebruiksvriendelijk en het is niet ingewikkeld om ermee te leren werken. Dankzij Extended Banking besparen we tijd en verkleinen we de foutmarge aanzienlijk.”

De gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve opzet van de add-on bevorderden bovendien een snelle adoptie onder het personeel, wat zorgde voor een vloeiende en weerstandsvrije overgang.

Naadloze integratie: een verrassende ontdekking

“Eerlijk gezegd,” vervolgt Riëlle, “realiseerde ik me niet dat Extended Banking een add-on was totdat ik voor dit gesprek werd uitgenodigd. De integratie in Dynamics 365 is zo naadloos en de look-and-feel zo consistent, dat het voor mij leek alsof het een inherent onderdeel van Microsoft Dynamics 365 F&O was. Nieuwe collega’s pakken het ook snel op, wat duidelijk de gebruiksvriendelijkheid onderstreept.” Het vermogen van Extended Banking om zich onopvallend te integreren in het ERP-systeem  is een positief aspect van Extended Banking.

“Het brengt significante efficiëntie en gebruiksgemak, en is daarom een waardevolle toevoeging voor elk bedrijf,” – Riëlle Smits, medewerkster financiële administratie

Voortdurende verbeteringen: een blik op de toekomst

Met de regelmatige updates van Extended Banking ziet Vitelia continue verbetering. “We merken een verschil over de jaren heen,” geeft Patricia aan. “Sinds 2019, toen het implementatietraject begon van Dynamics 365  F&O en daarmee ook van Extended Banking  heeft het pakket zich doorontwikkeld. We hebben inmiddels een aantal updates meegemaakt waardoor het werken met Extended Banking nog efficiënter is geworden.

Feedback van gebruikers is belangrijk in het voortdurend ontwikkelen van Extended Banking.  Dit zorgt voor een oplossing die niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook anticiperend is op toekomstige behoeften. Het automatisch importeren van bankafschriften kan nu al, middels de inzet van Middleware. Op de roadmap voor 2024 staat de ontwikkeling voor het rechtstreeks importeren van bankafschriften vanuit een SFTP-locatie van de bank. Iets waar Riëlle erg blij mee is. “Het is erg fijn dat we straks de bankbestanden niet meer handmatig hoeven in te lezen”.

Patricia benadrukt ook hoe belangrijk het is om continu te innoveren en te verbeteren. “Elke update brengt ons dichter bij een volledig geoptimaliseerd systeem,” voegt ze toe.

De kracht van flexibiliteit en innovatie

Vitelia is zeer te spreken over Extended Banking. “Het brengt significante efficiëntie en gebruiksgemak, en is daarom een waardevolle toevoeging voor elk bedrijf,” geeft Riëlle aan.

De positieve ervaring van Vitelia benadrukt de flexibiliteit, efficiëntie en het gebruiksgemak van Extended Banking. Hun verhaal is dan ook een voorbeeld van hoe bedrijven, ongeacht de implementatie partner voor hun Dynamics 365 Finance-omgeving, kunnen profiteren van deze oplossing. Geavanceerde financiële technologie is met Extended Banking dus voor ieder bedrijf dat gebruik maakt van Dynamics 365 F&O toegankelijk en effectief. Zeker ook voor organisaties die geen klant zijn bij Microsoft partner Focus Enterprise Solutions, maar hun diensten juist afnemen bij andere partners.

Ben je benieuwd wat Extended Banking voor jouw organisatie kan betekenen?
Neem dan vandaag nog contact met ons op of boek een demo! Dan ontdek je snel hoe Extended Banking naadloos aansluit op jouw unieke bedrijfsbehoeften.

Neem contact op
Download de brochure
Terugkijken: webinar over Extended Banking

Klantreferentie

D365 F&O - Vitelia klantcase Extended Banking

“Met de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations, zochten we naar een oplossing die onze bedrijfsprocessen verder kon optimaliseren.”

Referentie Extended Banking - Vitelia
Patricia Koppes
Hoofd financiële administratie bij Vitelia

“De integratie in Dynamics 365 is zo naadloos en de look-and-feel zo consistent, dat het voor mij leek alsof het een inherent onderdeel van Microsoft Dynamics F&O was.”

Referentie Extended Banking - Vitelia
Riëlle Smits
Medewerkster financiële administratie bij Vitelia

Lees ook onze andere klantreferenties:

HFG (Homefashion Group)

HFG is de de overkoepelende organisatie voor twee grote omnichannel wooninrichting-retailers in de Benelux: Leen Bakker en Kwantum. Met Dynamics 365 hebben zij een platform dat niet alleen de huidige operaties ondersteunt, maar ook klaar is voor toekomstige groei.
Lees verder

Nabuurs

Nabuurs Supply Chain Solutions is specialist in het leveren van integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven. Voor hun boekhouding maken zij gebruik van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Een keuze die hen vele voordelen heeft opgeleverd.
Lees verder

Intratuin

Het ERP-systeem van Intratuin speelt een belangrijke rol; dit systeem zorgt er immers voor dat de winkels op de juiste manier en tijdstip bevoorraad worden. Door support via Managed Applications borgt Intratuin dat ze voor al hun ERP-vraagstukken één aanspreekpunt heeft en dat zorgt ervoor dat zij altijd snel geholpen worden op de juiste manier.
Lees verder

Stella E-bikes

De Finance-afdeling van Stella maakt gebruik van Extended Banking voor Dynamics 365 Finance. De oplossing bespaart hen veel tijd en voorkomt fouten. Dankzij een zeer uitgebreide set aan zoekwaarden, behalen zij een zeer hoge matchingsgraad. “Met Extended Banking houdt niets ons meer tegen in onze groeiambities”
Lees verder

World Freight Company

World Freight Company (WFC) is de holdingmaatschappij voor 's werelds grootste netwerk van General Sales and Services Agencies voor luchtvrachtcapaciteit. Zij kozen ervoor om alle financiële gegevens van alle entiteiten geconsolideerd en geharmoniseerd op één centrale plek te hebben.  Met de hulp van Focus Enterprise Solutions maken inmiddels 211 entiteiten in 60 landen gebruik van Dynamics 365 Finance.
Lees verder

Intratuin

Het ERP-systeem van Intratuin speelt een belangrijke rol; dit systeem zorgt er immers voor dat de winkels op de juiste manier en tijdstip bevoorraad worden. Door support via Managed Applications borgt Intratuin dat ze voor al hun ERP-vraagstukken één aanspreekpunt heeft en dat zorgt ervoor dat zij altijd snel geholpen worden op de juiste manier.
Lees verder

Ranzijn Tuin & Dier

Ranzijn Tuin & Dier kijkt tevreden terug op de invoering van de omnichannel oplossing van Focus Enterprise Solutions. Na een gedegen selectie is voor deze op Microsoft Dynamics AX for Retail gebaseerde oplossing gekozen, vanwege de goede aansluiting op de ingezette omnichannel strategie.
Lees verder

ATC Aviation Services

ATC Aviation Services is van AX2012 naar Dynamics 365 gemigreerd, als eerste stap in een internationale uitrol. Door deze migratie verbeteren zij de de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten en beschikken zij nu over de digitale technologie om de groei van het bedrijf op een beheersbare en duurzame wijze te ondersteunen. Door het gebruik van Extended Banking kunnen zij bovendien het betalingsverkeer beter stroomlijnen.
Lees verder

Wandelbond KWBN

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bedient ongeveer 1.050 ledenorganisaties en meer dan 58.000 wandelconsumenten. Om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken maken zij gebruik van Microsoft Dynamics 365 en Extended Banking. Hierdoor hebben zij nauwelijks omkijken naar bankmutaties.
Lees verder

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.