Homefashion Group: Focus Enterprise Solutions als partner voor het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van Dynamics 365

klantcase Homefashion Group (HFG) - Dynamics 365 Finance ERP-systeem

Jeroen Provoost is sinds maart 2023 de dynamische domeinmanager IT Operations bij Homefashion Group, de overkoepelende organisatie voor twee grote omnichannel wooninrichting-retailers in de Benelux: Leen Bakker en Kwantum. In die rol is hij verantwoordelijk voor de teams Supply Chain, Finance & Customer Service, HR en Diensten. Met meer dan 4200 medewerkers, 272 winkels in Nederland en België, en een indrukwekkende online aanwezigheid van meer dan 2 miljoen bezoekers per week, staat Homefashion Group aan de top van de wooninrichting sector. Hun indrukwekkende omzet van meer dan 700 miljoen euro en het aanbieden van 400.000 diensten aan huis getuigen van hun marktleiderschap. Jeroen merkt op: “Bij Homefashion Group combineren we passie voor wonen met technologische innovatie, dat maakt ons uniek.”

“Met Dynamics 365 hebben we een platform dat niet alleen onze huidige operaties ondersteunt, maar ook klaar is voor toekomstige groei.” – Jeroen Provoost, IT Domain Manager Operations Homefashion Group

Dynamics 365: efficiëntie zonder maatwerk

Hoewel de keuze voor Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management reeds was gemaakt voor Jeroens tijd, wordt het systeem binnen Homefashion Group positief ervaren. “Daarbij ligt voor ons écht de nadruk op het benutten van de standaardoplossingen in het systeem. We creëren liever geen complex maatwerk. En dat kan met Dynamics 365; we hebben zo een platform dat niet alleen onze huidige operaties ondersteunt, maar ook klaar is voor toekomstige groei,” benadrukt Jeroen.

Managed Services: meer dan standaard-beheer

Managed Services, de Servicedesk van Focus Enterprise Solutions, speelt een zeer belangrijke rol in de IT-operaties van Homefashion Group. Hun Service Level Agreement (SLA) met de afdeling overstijgt het standaard-beheer en de ondersteuning van Dynamics 365; het vormt de ruggengraat van hun IT-strategie. Managed Services is niet alleen een leverancier, maar een echte partner die helpt bij het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management binnen Homefashion Group.

Jeroen verwoordt het als volgt: “We weten dankzij de SLA heel goed wat we van elkaar mogen verwachten en dat werkt prettig. Maar Managed Services is meer dan een Servicedesk voor ons. De medewerkers van Focus Enterprise Solutions zijn echt een onderdeel van ons team. Hun inzet en adviezen helpen ons dagelijks bij het vormgeven van onze IT-toekomst.”

Daarbij wordt gewerkt met de SCRUM-methode. “Dat sluit goed aan bij de werkwijze die wij zelf hanteren,” zegt Jeroen, “dat is namelijk een hybride aanpak in projectmanagement met zowel Agile SCRUM als traditionele watervalmethoden. Deze flexibele aanpak stelt ons in staat om effectief te reageren op veranderende bedrijfsbehoeften. Die combinatie stelt ons in staat om zowel flexibel als gestructureerd te zijn, wat essentieel is in onze snel evoluerende branche.”

“Bij nieuwe releases hebben wij ondersteuning nodig, zoals bijvoorbeeld het opstellen van scenario’s en testen. De expertise van Focus Enterprise Solutions in SURA verzekert ons van een soepele en risicovrije overgang bij elke nieuwe release.” – Jeroen Provoost, IT Domain Manager Operations Homefashion Group

Nieuwe releases installeren met SURA

Voor het testen en installeren van nieuwe releases maak Homefashion Group gebruik van SURA. Dit staat voor Service Update Release Assistance en is door Focus Enterprise Solutions opgezet om haar klanten te helpen bij het testen en installeren van nieuwe releases. Deze samenwerking verlicht de complexiteit die voortkomt uit de samenvoeging van verschillende IT-landschappen. Jeroen geeft aan: “Bij nieuwe releases hebben wij ondersteuning nodig, zoals bijvoorbeeld het opstellen van scenario’s en testen. De expertise van Focus Enterprise Solutions in SURA verzekert ons van een soepele en risicovrije overgang bij elke nieuwe release.”

Eenvoudig matchen met Extended Banking

Homefashion Group maakt ook gebruik van Extended Banking, een oplossing ontwikkeld door Focus Enterprise Solutions voor het automatisch matchen van digitale bankafschriften in Dynamics 365 Finance. Hierdoor is het financiële matchingproces van Homefashion Group aanzienlijk vereenvoudigd. “Extended Banking stelt ons in staat om ons te concentreren op de essentiële aspecten van onze financiën, terwijl de routineprocessen efficiënter worden beheerd. Dat bespaart ons veel tijd en vermindert menselijke fouten,” aldus Jeroen.

Een sterk partnerschap

De samenwerking met Focus Enterprise Solutions wordt gekenmerkt door een efficiënte, dagelijkse interactie en regelmatige reflectie over verbeteringen en doelstellingen. Zo wordt er niet alleen ondersteuning geboden binnen de gestelde SLA, maar wordt er ook extra expertise en capaciteit geleverd waar nodig. Dat resulteert in een flexibele en versterkende samenwerking. “Focus Enterprise Solutions is meer dan een leverancier; ze zijn een verlengstuk van ons team,” verklaart Jeroen.

Daarom kan hij Focus Enterprise Solutions ook van harte aanbevelen bij andere bedrijven. “Mijn ervaring met Focus Enterprise Solutions illustreert een partnerschap dat niet alleen gericht is op het heden, maar ook op de toekomstige groei en innovatie van Homefashion Group in de dynamische wooninrichting-industrie. Focus Enterprise Solutions is niet alleen onze technologische partner; ze zijn een katalysator voor onze voortdurende innovatie en succes. Het is echt een waardevolle en effectieve samenwerking,” concludeert Jeroen.

“Extended Banking stelt ons in staat om ons te concentreren op de essentiële aspecten van onze financiën, terwijl de routineprocessen efficiënter worden beheerd.” – Jeroen Provoost, IT Domain Manager Operations Homefashion Group

Zoek jij een partner voor Dynamics 365?

Ben je geïnspireerd door de succesvolle samenwerking tussen Homefashion Group en Focus Enterprise Solutions? Wil je ook de kracht van Dynamics 365 ervaren en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten stuwen? Focus Enterprise Solutions is jouw strategisch partner voor alles rondom Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Neem nu contact op met ons team van experts om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Neem contact op en ontdek de mogelijkheden

Referentie

Klantcase D365 F&O - ERP - Finance - Homefashion Group

‘Focus Enterprise Solutions is niet alleen onze technologische partner; ze zijn een katalysator voor onze voortdurende innovatie en succes. Het is echt een waardevolle en effectieve samenwerking. De medewerkers van Focus Enterprise Solutions zijn echt een onderdeel van ons team. Hun inzet en adviezen helpen ons dagelijks bij het vormgeven van onze IT-toekomst.’

Klantcase Dynamics 365 Finance (F&O) - Jeroen Provoost - HFG
Jeroen Provoost
IT Domain Manager Operations Homefashion Group

Lees ook de andere referenties

Vitelia

Vitelia koos voor het ERP-systeem Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations (Dynamics 365 Finance) als een strategische stap om hun bedrijfsprocessen te moderniseren en te optimaliseren. De aanvullende integratie van Extended Banking brengt hen significante efficiëntie en gebruiksgemak, en is daarom een waardevolle toevoeging voor elk bedrijf.
Lees verder

Nabuurs

Nabuurs Supply Chain Solutions is specialist in het leveren van integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven. Voor hun boekhouding maken zij gebruik van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Een keuze die hen vele voordelen heeft opgeleverd.
Lees verder

World Freight Company

World Freight Company (WFC) is de holdingmaatschappij voor 's werelds grootste netwerk van General Sales and Services Agencies voor luchtvrachtcapaciteit. Zij kozen ervoor om alle financiële gegevens van alle entiteiten geconsolideerd en geharmoniseerd op één centrale plek te hebben.  Met de hulp van Focus Enterprise Solutions maken inmiddels 211 entiteiten in 60 landen gebruik van Dynamics 365 Finance.
Lees verder

Stella E-bikes

De Finance-afdeling van Stella maakt gebruik van Extended Banking voor Dynamics 365 Finance. De oplossing bespaart hen veel tijd en voorkomt fouten. Dankzij een zeer uitgebreide set aan zoekwaarden, behalen zij een zeer hoge matchingsgraad. “Met Extended Banking houdt niets ons meer tegen in onze groeiambities”
Lees verder

Unica

Unica was op zoek naar een oplossing die naadloos aansluit bij Dynamics 365 Finance om het verwerken van transacties van digitale bankafschriften te vereenvoudigen. Zij kwamen al snel bij Extended Banking uit en maken daar nu naar volle tevredenheid gebruik van. "Extended Banking maakt het verwerken van bankafschriften echt kinderspel!"
Lees verder

Intratuin

Het ERP-systeem van Intratuin speelt een belangrijke rol; dit systeem zorgt er immers voor dat de winkels op de juiste manier en tijdstip bevoorraad worden. Door support via Managed Applications borgt Intratuin dat ze voor al hun ERP-vraagstukken één aanspreekpunt heeft en dat zorgt ervoor dat zij altijd snel geholpen worden op de juiste manier.
Lees verder

ATC Aviation Services

ATC Aviation Services is van AX2012 naar Dynamics 365 gemigreerd, als eerste stap in een internationale uitrol. Door deze migratie verbeteren zij de de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten en beschikken zij nu over de digitale technologie om de groei van het bedrijf op een beheersbare en duurzame wijze te ondersteunen. Door het gebruik van Extended Banking kunnen zij bovendien het betalingsverkeer beter stroomlijnen.
Lees verder

Ranzijn Tuin & Dier

Ranzijn Tuin & Dier kijkt tevreden terug op de invoering van de omnichannel oplossing van Focus Enterprise Solutions. Na een gedegen selectie is voor deze op Microsoft Dynamics AX for Retail gebaseerde oplossing gekozen, vanwege de goede aansluiting op de ingezette omnichannel strategie.
Lees verder

Wandelbond KWBN

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bedient ongeveer 1.050 ledenorganisaties en meer dan 58.000 wandelconsumenten. Om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken maken zij gebruik van Microsoft Dynamics 365 en Extended Banking. Hierdoor hebben zij nauwelijks omkijken naar bankmutaties.
Lees verder

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.