Extended Banking: 20 jaar innovatie

Twintig jaar geleden lanceerde Focus Enterprise Solutions een product dat de manier waarop bedrijven naar bankintegraties keken, zou veranderen: Extended Banking. Inmiddels bestaat het team dat Extended Banking ontwikkelt uit zeven personen. Om de reis van dit product te begrijpen, van zijn eerste dagen tot zijn huidige robuuste vorm, spreken we met Paul de Bruijn (Product Manager), Theo Beukers (Sales Executive) en Willem Pieter Kuijt (Developer) – het kloppende hart achter Extended Banking.

De geboorte van Extended Banking

Paul herinnert zich de beginjaren: “Extended Banking ontstond uit de behoefte van één klant. We hebben daarvoor een maatwerk-oplossing ontwikkeld voor hun ERP-systeem. Maar we zagen al snel dat er méér in zat. We wilden flexibiliteit, schaalbaarheid en toekomstgerichtheid bieden aan al onze klanten. De eerste versies waren eenvoudig maar efficiënt in het verwerken van bankafschriften. Met de tijd en technologische vooruitgang, zoals de verschuiving van on-premise naar de cloud, zijn de mogelijkheden en functies enorm uitgebreid.”

De evolutie van Extended Banking

In de eerste jaren lag de focus voornamelijk op de eenvoudige taak van het verwerken van bankafschriften binnen een standaard algemeen journaal. “Onze eerste stappen op dit gebied waren bescheiden. De initiële versies waren ongecompliceerd, gericht op het vervullen van de kernbehoeften van onze gebruikers op een directe manier”, herinnert Paul zich.

“Wat ooit begon als een tool die een beperkt aantal bankafschriftformaten kon verwerken, heeft deze zich nu ontwikkeld tot een veelzijdig systeem.” – Willem Pieter, Developer

Naarmate de jaren verstreken, brachten verbeterde inzichten in dagelijks terugkerende processen omtrent het verwerken van bankafschriften nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee. Door de integratie binnen het algemeen journaal los te laten en de verwerking via een tussenrekening te gaan laten verlopen, werd Extended Banking ‘volwassen’. De oplossing veranderde naar een ‘event-driven’ systeem en werd gebruiksvriendelijker en uitgebreider. Niet veel later diende de volgende grote wijziging zich aan: de verschuiving van een on-premise systeem naar de Cloud. “Deze verandering maakte de weg vrij voor verdere uitbreiding van mogelijkheden en functies”, merkt Paul op.

Aan de technische kant van de evolutie herinnert Willem Pieter zich de veranderingen die hij door de jaren heen heeft gezien. “Wat ooit begon als een tool die een beperkt aantal bankafschriftformaten kon verwerken, heeft deze zich nu ontwikkeld tot een veelzijdig systeem.” Hij legt verder uit: “We kunnen met trots zeggen dat de huidige versie van Extended Banking in staat is om elk formaat bankafschrift te verwerken, ook die van buitenlandse banken. Een prestatie die getuigt van onze inzet voor continue verbetering en waar we bijzonder trots op zijn. In vergelijking met de vroege dagen is de schaal en diepte van waartoe Extended Banking in staat is, exponentieel gegroeid.”

“Onze oplossing biedt veel toegevoegde waarde voor zowel grote als kleine bedrijven en is volledig branche onafhankelijk” – Theo Beukers, Sales Executive

Wat brengt 2024 voor Extended Banking?

Paul, met bijna twee decennia ervaring bij Focus Enterprise Solutions, heeft vele evoluties van Extended Banking meegemaakt. Zijn enthousiasme voor de toekomst is duidelijk merkbaar. “De roadmap voor 2024 ziet er veelbelovend uit. Door nauw te luisteren naar de feedback van onze klanten, richten we ons op verdere integratie met de banken en gaan we functionaliteit toevoegen om ook minder reguliere transacties automatisch te kunnen matchen en toe te wijzen. Deze ontwikkelingen moeten zorgen voor nog meer gebruiksgemak en efficiëntie bij het verwerken van bankafschriften en financiële gegevens.”

Willem Pieter, vanuit zijn technische expertise, deelt enthousiast één van de aankomende functies: “We zijn van plan om een feedback-knop toe te voegen binnen onze applicatie. Hiermee kunnen gebruikers direct feedback geven tijdens het gebruik van Extended Banking. Daardoor krijgen we een beter beeld van de behoeften en kunnen we hier nog beter op inspelen.”

“We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar we zijn nog enthousiaster over wat de toekomst ons brengt.”  Paul de Bruijn, Product Manager

Theo voegt toe: “We willen de relaties met zowel onze huidige als nieuwe klanten en hun Microsoft partners verder versterken, dit doen we zowel nationaal als internationaal. En we willen ervoor zorgen dat Extended Banking de standaard wordt voor Dynamics 365 Finance (ook wel bekend als F&O) gebruikers. Onze oplossing biedt veel toegevoegde waarde voor zowel grote als kleine bedrijven en is volledig branche onafhankelijk.”

Paul besluit met een reflectie: “Extended Banking is een weerspiegeling van de waarden van Focus Enterprise Solutions. Het is een product dat zich blijft ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar we zijn nog enthousiaster over wat de toekomst ons brengt.” 

Wil je weten hoe je Extended Banking binnen jouw organisatie kunt inzetten? Neem dan contact met ons op! Of klik op onderstaande button om het webinar over deze oplossing on demand terug te kijken op een moment dat het jou schikt.

Wat is Extended Banking?
Extended Banking is een innovatieve oplossing van Focus die bedrijven ondersteunt bij het verwerken van bankafschriften. Geïntegreerd met Dynamics 365 Finance, biedt het een scala aan functies voor het matchen van banktransacties, het verwerken van diverse bankafschriftformaten en het schalen naar zakelijke behoeften, allemaal verpakt in een gebruiksvriendelijke interface. Extended Banking stelt organisaties in staat om banktransacties efficiënter te verwerken, nauwkeuriger te matchen en de productiviteit te verhogen. Dat resulteert in een beter inzicht in financiële gegevens en verbeterde operationele controle. Met krachtige functies zoals automatische matching, flexibele importopties en uitgebreide rapportagemogelijkheden is Extended Banking een waardevolle aanvulling op de financiële processen van bedrijven en biedt het een geïntegreerde en gestroomlijnde aanpak voor het beheer van banktransacties.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.