Wat is er nieuw in Dynamics 365 Wave 1 2024?

Microsoft Dynamics 365 Wave 1 2024 - Finance en Supply Chain Management

Gedurende het jaar brengt Microsoft meerdere updates uit voor Dynamics 365 en twee keer per jaar staat er een grote update op de agenda, ook wel Waves genoemd. Wat is er nieuw in de aankomende wave? In dit blog deelt Angelique den Boef, onze Release Manager, een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in Wave 1 2024 voor Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (ook wel bekend als Microsoft Finance & Operations).

Microsoft Dynamics 365 versie 10.0.39

Microsoft heeft de release plannen voor wave 1 2024 voor Microsoft Dynamics 365 gepubliceerd. De preview van versie 10.0.39 is nu beschikbaar en vanaf 15 maart a.s. is deze voor iedereen beschikbaar in LCS.  

Voordat je een nieuwe release installeert is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat de impact is op jouw ERP-systeem. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op. Focus Enterprise Solutions is gespecialiseerd in het gestructureerd updaten van ERP-omgevingen.

Nieuwe functionaliteiten in Microsoft Dynamics 365

Er zijn te veel nieuwe functionaliteiten en verbeteringen om allemaal in dit blog te noemen. Daarom benoem ik er slechts een aantal. Zo krijg je een goed beeld van de nieuwe mogelijkheden in Dynamics 365 Finance en Dynamics 365 Supply Chain Management (ook wel bekend als F&O). En wil je alles weten? Per onderdeel vind je ook een link naar de uitgebreide releasenote van Microsoft.

Microsoft Dynamics 365 Platform

 • ISV-licenties die zijn gegenereerd met behulp van het SHA1-algoritme zijn niet langer te gebruiken.
 • De Microsoft Graph-e-mailprovider is nu beschikbaar. Deze vervangt de verouderde Exchange-provider welke vanaf september 2024 niet meer te gebruiken is.
 • Het is vanaf nu eenvoudiger om de Batchtaak geschiedenis en Aangepaste batchtaak geschiedenis op te schonen.

Voor het volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in het Microsoft Dynamics 365 Platform, klik hier.  

Microsoft Dynamics 365 Finance

 • Nieuw leveranciersfactuurcentrum: Dit is een functie die een nieuwe werkruimte introduceert die de huidige werkruimte voor automatisering van leveranciersfacturen vervangt. De nieuwe werkruimte biedt een intuïtief overzicht van de facturen in de verschillende fasen van de verwerking van leveranciersfacturen.
 • Nieuwe overzichtspagina Incassocoördinator: deze pagina is toegevoegd aan de werkruimte voor krediet en incasso’s (preview). Hier staan de activiteiten die zijn toegewezen aan de incassomedewerker (coördinator). Het bevat afzonderlijke lijsten voor de klanten met het hoogste saldo en de oudste saldi. Vanuit hier kun je naar detail pagina; welke tevens een bijgewerkte lay out heeft.

Wil je een volledig overzicht van de nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Microsoft Dynamics 365 Finance Wave 1 2024? Klik hier 

Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Module Warehouse management:

 • Het is nu mogelijk om pallets sneller te verplaatsen in het magazijn door het aantal scans te verminderen welke nodig zijn bij het gebruik van een menu-item.
 • Op de pagina met voorraadtransactiegegevens kunnen gebruikers nustandaardfilters instellen. Hierdoor worden alleen de vaak gecontroleerde voorraadtransacties getoond. Bovendien worden alleen voorraad gerelateerde velden weergegeven.

Module Master Planning:

 • Het nu mogelijk om de CTP bevestigde data voor verkooporderregels te berekenen, ook wanneer de uitvoering van Planningsoptimalisatie is geëindigd met fouten. De bevestigde data worden berekend voor verkooporderregels die geen fouten bevatten.

Module: Sales and marketing:

 • Er is een verbeterd gegevensmodel geïmplementeerd. Hierdoor kan je nu sneller zoeken naar leveranciers.

Nieuwe en bijgewerkte documentatie voor warehouse management:

 • Automatisch opnieuw toewijzen van niet-toegewezen verzendregels
 • Modus Alleen magazijnbeheer (preview). Deze documentatie wordt regelmatig bijgewerkt vanwege nieuwe wijzigingen in elke nieuwe versie.

Klik hier voor een volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management Wave 1 2024.

Hulp nodig bij het updaten van jouw ERP-omgeving?

Zoals al genoemd raden wij iedereen aan om voordat je een release installeert eerst de impact hiervan in kaart te brengen. Door dit te doen en te testen kun je problemen met bijvoorbeeld maatwerk of add-ons voorkomen.

Focus Enterprise Solutions kan je hierbij helpen. Speciaal voor de service updates van Microsoft hebben wij SURA (Service Update Release Assistance) ontwikkeld. Hierbij kijken wij mee en stellen wij een plan van aanpak op die we samen met jou doorspreken. Samen kijken we vervolgens of en wat er moet gebeuren voordat we de nieuwe release installeren Je voorkomt daarmee verassingen achteraf en kan dus zorgeloos een nieuwe release installeren.

Lees hier meer over SURA of download de brochure voor meer informatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over de aankomende Wave 1 2024 voor Dynamics 365 Finance en Dynamics 365 Supply Chain Management? Werk je nog met AX en is nu het moment om de stap naar de cloud te maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder om het optimale uit jouw ERP-systeem te halen.

Zorgeloos een Microsoft Dynamics 365 Wave uitvoeren met SURA

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.