Managed Services voor Dynamics 365 – ook voor nieuwe features en functionaliteiten in jouw ERP-systeem

Managed Services voor Dynamics 365

Je kent Managed Services waarschijnlijk als de ‘support-afdeling’ van Focus Enterprise Solutions. Als je vragen hebt over je Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (ook wel bekend als Dynamics 365 Finance and Operations)) omgeving of problemen ondervindt, zijn zij jouw eerste aanspreekpunt. Maar wist je dat je niet alleen met vragen en problemen bij hen terechtkunt, maar ook als je nieuwe functionaliteit wilt laten toevoegen? Jelmer Diepenbroek, Consultant bij Focus Enterprise Solutions, vertelt wat er mogelijk is.

Wijzigingen in Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management

“Als je een nieuwe functionaliteit wil toevoegen aan je systeem kun je die vraag neerleggen bij Managed Services. Bijvoorbeeld als er in jouw organisatie een proces veranderd is, of omdat je denkt dat een proces efficiënter kan,” vertelt Jelmer. “Dan zal Managed Services beginnen met een grove inschatting van de omvang van de gewenste wijziging. Verwachten we dat er een week of meer werk in zit, dan maken we er een project van. Kan het sneller, dan pakken we het direct zelf op.”

Een helder proces voor wijzigingen

“Het proces bij wijzigingen is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer we ongeveer weten hoe groot de wijziging is, beginnen we met het bedenken van een oplossingsrichting. Wanneer de wijziging maatwerk betreft toetsen we bij een developer of het realiseerbaar is. Is dat het geval, dan schrijven we een Functioneel Ontwerp. Daarin leggen we vast hoe de oplossing eruit komt te zien en hoe deze gaat werken. Vervolgens geven we je een nauwkeurige ureninschatting en vragen we of je daarmee akkoord gaat.

Geef je ons groen licht, dan beginnen we met ontwikkelen. Ook dat proces vindt plaats in overzichtelijke stappen: wij ontwikkelen, daarna testen wij en vervolgens moet de klant testen. Ontdek je geen vreemde zaken bij die test, dan kunnen we de nieuwe functionaliteit live zetten op jouw productie-omgeving en kun je er volop gebruik van maken,” gaat hij verder.

“De wijzigingen die we voor klanten realiseren hebben vaak betrekking op financiële functionaliteiten of zijn supply chain of productie gerelateerd. Maar we doen ook interfacing voor klanten. Het is dus heel divers. Verder maken we ook regelmatig PowerApps die we koppelen aan Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (F&O). Zo kun je buiten deze ERP-systemen bepaalde processen opstarten of uitvoeren.

Voorbeelden uit de praktijk

Aan welke wijzigingen moeten je dan denken dan? Een paar voorbeelden van de wijzigingen die we uitvoeren voor onze klanten:

PowerApp Leverancier kenmerken voor retailklant

Eén van onze retailklanten, die momenteel nog gebruikmaakt van AX2012, heeft een gestaag groeiende hoeveelheid niet standaard binnen ERP vast te leggen leverancier kenmerken. Voor het aanmaken van nieuwe kenmerken en het aanpassen van de waarde per leverancier hebben wij een PowerApp ontwikkeld die deze gegevens beheerd in een Azure SQL database. Dit stelt hen in staat om zonder maatwerk binnen ERP nieuwe kenmerken aan te maken en eenvoudig (bulk)mutaties op deze kenmerken door te voeren. Dit bespaart hen tijd en maatwerk, en maakt de functionaliteit ook makkelijk toepasbaar wanneer zij de transitie naar Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (F&O) gaan maken.

Interface voor facturatie

Een ander voorbeeld is een klant met diverse bv’s,” vervolgt Jelmer. “Zij wilden voor al die bv’s in één pakket facturen voor hun klanten aan kunnen maken. Dus hebben wij een interface gebouwd die de facturen in Dynamics 365 aanmaakt. De facturen worden direct geboekt en per e-mail verzonden naar de klanten. Dit proces is volledig geautomatiseerd. 

Ook voor AX is nieuwe functionaliteit nog mogelijk

We ontwikkelen niet alleen nieuwe functionaliteiten voor Dynamics 365 Finance: ook als je de stap naar de cloud nog niet gezet hebt en gebruikmaakt van bijvoorbeeld AX2012, kunnen we nieuwe functionaliteit voor je ontwikkelen.

Ben je van plan om binnenkort de transitie naar Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management te maken, dan denken we graag met je mee om ervoor te zorgen dat je de wijziging ook in je nieuwe ERP-systeem kunt gebruiken. Zo gaat de investering een stuk langer mee. 

Meer weten? 

Onze afdeling Managed Services is dus meer dan alleen een supportafdeling en Managed Services voor Dynamics 365. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Focus Enterprise Solutions jouw organisatie kan bieden? Wil je een feature toevoegen aan je ERP-pakket, of zoek je juist een partner voor de implementatie van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (F&O)? Neem dan gerust contact met ons op!

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.