Even voorstellen: Jeroen Huijsman

Aan de hand van een aantal interviews met medewerkers stellen we Focus Enterprise Solutions graag aan je voor. Deze keer een interview met Jeroen Huijsman, Financial en Supply Chain Consultant.

Wie ben je?

Jeroen Huijsman, op moment van schrijven 35 jaar oud. Ik woon samen in Utrecht met mijn vrouw Mieke. Samen met Mieke ben ik regelmatig op een festival te vinden (gelukkig mag het weer!), ben ik op de fiets te vinden en sla ik een squash balletje.

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd in Arnhem en ben na het afronden van de opleiding aan het werk gegaan als zelfstandige financieel medewerker. Dit heb ik een aantal jaar gedaan voor een aantal verschillende bedrijven en heb daarin alle facetten van het financiële proces mogen zien.

Een jaar of vijf geleden kreeg ik de mogelijkheid om meedoen met een implementatie project van een purchase to pay pakket. Dat was me zo goed bevallen dat ik vanuit die implementatie de wereld van ERP implementaties ontdekt heb. Ik merkte dat ik naast het implementeren ook het trainen van eindgebruikers erg leuk vond. Ik ben daarom als eerste bij een Dynamics opleidingscentrum begonnen en daarna bij Broad Horizon Solutions (nu Focus Enterprise Solutions) als Financial en Supply Chain consultant.

Mijn uitgangspositie bij implementaties is dat een klant uiteindelijk zelf de inrichting kan doen. Dat er bij het einde van een project geen gat aan kennis ontstaat.

Wat doe je precies voor werk?

Op het gebied van financiële inrichting adviseer ik klanten bij haar vraagstukken. Door middel van workshops  en trainingen worden de eisen voor het ERP-systeem opgehaald. Samen met de klant worden deze vervolgens geïmplementeerd. Ik geloof sterk in zelfredzaamheid van de klant. Mijn uitgangspositie bij implementaties is dat een klant uiteindelijk zelf de inrichting kan doen. Dat er bij het einde van een project geen gat aan kennis ontstaat.

Samen met collega’s werk ik aan oplossingen bij de klant. De afgelopen maanden zie je steeds meer dat het Power Platform een belangrijke factor in projecten wordt. De afgelopen tijd ben ik daarom vooral bezig geweest met het bijbrengen van mijn eigen kennis van het platform en mensen enthousiast te krijgen voor de mogelijkheden van bijvoorbeeld Power Automate en PowerApps. Dual Write (koppeling tussen Sales en Finance) speelt daarin ook een belangrijke rol.

Is er wel eens iets niet leuk aan je werk? Hoe ga je daar mee om?

Vervelende situaties gebeuren zelden maar als ze wel gebeuren dan maak ik ze direct bespreekbaar. Binnen Focus Enterprise Solutions en de projecten zijn de lijntjes kort. Andre en Martijn [het management] zijn per email, telefoon, teams snel te bereiken voor een 1 op 1 gesprek. Bij de projecten loopt er altijd een projectleider mee die mij hierin kan helpen. Bij een enkele klant is het contact persoonlijk goed genoeg om zelf de eerste stap te zetten. Dat is een voordeel omdat je veelal lang op projecten zit.

” De communicatie binnen Focus Enterprise Solutions heeft een informeel en open karakter. Spreekwoordelijk staat bij iedereen de deur open en kun je overal terecht met een vraag.”

Met welke collega’s heb je het meeste contact?

Veelal met mede consultants op het project. In de projecten waar ik nu mee bezig ben komt het aspect Dual Write (koppeling met Sales en Finance) om de hoek kijken. Het is erg leuk om op die manier een andere wereld te zien. Daarnaast hebben we op de projecten een solution architect zitten waar ik regelmatig mee moet overleggen. Dat gaat op een iets ander niveau dan ik normaal gewend ben. Veelal spreek ik mijn collega’s via Teams maar de afgelopen tijd ook steeds vaker fysiek.

De rest van mijn collega’s spreek ik af en toe via bedrijfsmeetings, Teams of via e-mail. De communicatie binnen Focus Enterprise Solutions heeft een informeel en open karakter. Spreekwoordelijk staat bij iedereen de deur open en kun je overal terecht met een vraag.

Met wie zit je bij de klant aan tafel?

Veelal zit ik met keyusers aan tafel. Dit kunnen diverse personen zijn bijvoorbeeld hoofd Finance, medewerker inkoop tot medewerker crediteuren. Er kan af en toe een verschil aan niveau inzitten op zowel beslissingsbevoegdheid als werkniveau. Dit maakt het allemaal best uitdagend om de juiste toon te vinden.

Hoe zorg je er voor dat je kennis up to date blijft?

Binnen Focus Enterprise Solutions wordt er veel aandacht besteed aan certificering en krijg je de ruimte om up-to-date te blijven. Wil je een training volgen dan is deze via de planningsafdeling in te plannen. Door het management wordt hier ook actief op gestuurd.

Er gebeurt veel in Dynamics wereld. Ik probeer zelf door release notes te lezen, door techtalks bij te wonen en het lezen van het Dynamics user forum bij te blijven. Je krijgt er er gelukkig tijd voor om dit te doen. Ik investeer zelf ook wat tijd om op nieuwe gebieden bij te blijven. Veelal in een verloren uurtje thuis op de bank. Dat vind ik erg leuk om te doen en ik merk dat het ook door Focus Enterprise Solutions gewaardeerd wordt dat ik dat doe.

“Binnen Focus Enterprise Solutions wordt er veel aandacht besteed aan certificering en krijg je de ruimte om up-to-date te blijven.”

Zijn er goede doorgroeimogelijkheden?

Jazeker! Persoonlijk zal ik graag over een aantal jaar de overstap willen maken naar Solution Architect Dynamics 365. Ik merkte al vrij snel dat daar binnen de organisatie veel ruimte voor is. Ik ben begonnen aan het werken van een opleidingsplan en krijg daarin veel ondersteuning vanuit de organisatie. Het initiatief moet je wel zelf pakken maar als je weet wat je wilt dan gaan er deuren open en kun je heel ver komen.

Waarom zou iemand bij Focus Enterprise Solutions moeten komen werken?

Als je weet wat je met je loopbaan wilt dan krijg je binnen Focus Enterprise Solutions voldoende ondersteuning en ruimte om dat pad te bewandelen. Wil je aan de slag met de nieuwste technieken in het Dynamics platform, met een open cultuur, ook dan zit je bij Focus Enterprise Solutions goed.

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst en wil jij ook werken bij Focus Enterprise Solutions ? Check de vacatures op onze werkenbij website!

Dit interview is onderdeel van de serie ‘Even voorstellen’. Regelmatig posten we nieuwe interviews met collega’s:
Even voorstellen: Andre Snijder, CEO
Even voorstellen: Paul de Bruijn, Consultant
Even voorstellen: Bas Strijbos, Klantcoördinator (Support consultant)
Even voorstellen: Angelo Plasschaert, Developer

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.