Even voorstellen: Paul de Bruijn

Aan de hand van een aantal interviews met medewerkers stellen we Focus Enterprise Solutions graag aan je voor. Deze keer een interview met Paul de Bruijn, Consultant bij Focus Enterprise Solutions.

Wie ben je?

Ik ben 41, getrouwd, 3 kinderen (meisje (13)/ jongen (10)/ meisje (3)) en heb een oude kat van 22. Ik ben verslaafd aan wielrennen, zo erg dat ik jaarlijks meer dan 8000km afleg. Ik heb Hogere Informatica gestudeerd aan Avans Hogeschool Breda en ben na het voltooien van mijn opleiding begonnen met werken bij Columbus IT Partner. Eigenlijk werk ik daar nog steeds (al bijna 18 jaar!), alleen hebben we inmiddels al een aantal keer een naamswijziging en/of overname doorgemaakt.

Wat is je functie?

Ik ben Financieel Consultant en help klanten bij de inrichting van Dynamics 365 en train hen in het gebruik ervan. Je bent verantwoordelijk (binnen je vakgebied ‘Finance’) voor de juiste inrichting van het systeem en voor de overdracht van voldoende kennis naar je klant zodat zij na de go-live van het systeem zelfstandig hiermee kunnen werken. Samen met je team, meestal bestaande uit een projectmanager, enkele consultants en één of enkele ontwikkelaars werk je projectmatig aan een complete oplossing die de klant gaat gebruiken. Alle vakgebieden samen vormen een totaal oplossing en daarom moet je soms ook ‘buiten’ je eigen vakgebied (mee)denken.

Is de klant eenmaal live, dan volgt er vaak nog een tijd een ‘nazorg- en optimalisatiefase’ en uiteindelijk draagt het team het geheel over aan beheer. En dan mag je aan het volgende project beginnen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?

Dat hangt ervan af of ik voor een klant aan het werk ben of een Extended Banking [onze eigen oplossing voor het verwerken van digitale bankafschriften] dag heb. Als ik voor een klant werk, betreft het meestal een workshop dag. Samen met de klant werken we tijdens zo’n workshop aan de hand van door mijzelf voorbereide documenten een aantal scenario’s door. Het doel van de workshop is, dat de klant/key user een gevoel krijgt van hoe bepaalde financiële processen eruit zien in Dynamics 365 en wat voor inrichting je daarvoor nodig hebt.

Als ik een Extended Banking dag heb, dan heeft het werk altijd met dit mooie product te maken. Soms betreft het presales werkzaamheden, maar meestal zijn we bezig met het onderhoud en de continue verbetering van dit product. Veel van de werkzaamheden bestaan uit het analyseren, beschrijven en testen van aanpassingen in de software, maar ook het bijwerken van de handleiding, het schrijven van Releasenotes en het trainen van (nieuwe) collega’s hoort erbij. Er is eigenlijk altijd wel werk wat moet worden gedaan.

“Daarnaast hoop ik als productmanager dat we de positieve flow die we nu hebben met Extended Banking bij diverse partners kunnen blijven vasthouden en dat dat ons een hoop nieuwe klanten zal brengen.”

Er is vast ook wel eens iets niet leuk aan je werk of op het werk. Hoe ga je daar mee om?

Ja, dat komt wel eens voor. Meestal is het een kwestie van het probleem gewoon benoemen en bespreken met bijvoorbeeld de Projectmanager of de Manager Operations om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Uiteindelijk hebben we hetzelfde gezamenlijke doel en dat is een tevreden klant. Dat moeten we onder alle omstandigheden zien te bereiken. Als daar een escalatie voor nodig is, neemt dat de (persoonlijke) druk in elk geval weg en kun je tenminste gewoon je werk blijven doen. Gelukkig komt het erg weinig voor en kun je heel veel dingen zelf ‘sturen’.

Wat vind je er van dat we nu Focus Enterprise Solutions zijn?

Ik vind het erg leuk dat we een nieuw label zijn, we zijn een relatief kleine club mensen, maar we hebben allemaal hetzelfde gemeenschappelijke doel. Je hebt zelf ook echt een steentje bij te dragen in de koers die we met zijn allen varen. De lijntjes met het management zijn kort en ik ervaar dat als zeer prettig. Eigenlijk denk ik niet dat er heel veel veranderd is, behalve de naam. Het is ook hoe je er zelf in staat denk ik, onze markt is altijd al in beweging geweest en ons werk bestaat als consultants al heel lang uit ‘uren maken’ voor de klant, want dat is ons verdienmodel.

Hoe zorg je ervoor dat je kennis up to date blijft?

Primair denk ik dat je door gewoon projecten te doen je kennis toch wel op peil houdt, maar het heeft natuurlijk altijd nut als je je kennis bijspijkert en toetst door een opleiding te volgen en je te certificeren. Daar is bij Focus Enterprise Solutions ook altijd ruimte voor, je moet het alleen wel laten plannen, anders komt het er vanwege de drukte niet van.

“Als je een werkgever zoekt die je een leuke baan met leuke collega’s kan bieden, in een snel groeiende markt waar je zelf invloed hebt op je doorgroeimogelijkheden en waar je ook nog eens prima arbeidsvoorwaarden krijgt, kies dan zeker voor Focus Enterprise Solutions.”

Waar denk je dat we over 5 jaar staan als bedrijf?

Ik hoop dat we dan als (een van de) beste Microsoft partner(s) van het land bekend staan, met veel tevreden klanten, in een markt waar we op dit moment nog wel enkele partijen ‘boven’ ons moeten ‘dulden’. Misschien ook wel buiten Nederland. Daarnaast hoop ik als productmanager dat we de positieve flow die we nu hebben met Extended Banking bij diverse partners kunnen blijven vasthouden en dat dat ons een hoop nieuwe klanten zal brengen.

Waarom zou iemand voor Focus Enterprise Solutions moeten komen werken?

Als je een werkgever zoekt die je een leuke baan met leuke collega’s kan bieden, in een snel groeiende markt waar je zelf invloed hebt op je doorgroeimogelijkheden en waar je ook nog eens prima arbeidsvoorwaarden krijgt, kies dan zeker voor Focus Enterprise Solutions.

Dit interview is onderdeel van de serie ‘Even voorstellen’.

Even voorstellen: Andre Snijder, CEO
Even voorstellen: Bas Strijbos, Klantcoördinator (Support consultant)
Even voorstellen: Angelo Plasschaert, Developer
Even voorstellen: Jeroen Huijsman, Financial en Supply Chain Consultant


Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.