Even voorstellen: Angelo Plasschaert

Even voorstellen - Angelo Plasschaert

Aan de hand van een aantal interviews met medewerkers stellen we Focus Enterprise Solutions graag aan je voor. Deze keer een interview met Angelo Plasschaert, Dynamics 365 Developer.

Wie ben je?

Ik ben Angelo Plasschaert, 38 jaar en woonachtig in het Zeeuwse Heikant. Hier woon ik samen met Charlotte en onze zoontjes van 7 en 5 jaar. Eén van mijn grote hobby’s is voetballen, waardoor ik nog steeds iedere week op donderdagavond en zaterdagmiddag op het veld sta. Sinds dit seizoen is daar de zaterdagochtend bijgekomen als (assistent-) trainer van het team van mijn oudste zoon. Daarnaast doe ik ook nog 2x per week aan een crossfit achtige training bij een sportschool en tussendoor durf ik nog wel eens een rondje te gaan hardlopen of mountainbiken bij ons achter in de bossen.

Wat is je functie?

Mijn functie is Dynamics 365 Developer. Dit betekent dat ik ontwikkelwerkzaamheden uitvoer binnen Unified Operations. Dit kunnen aanpassingen of uitbreidingen zijn op de standaard of het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. Daarnaast ben ik me ook aan het focussen op de integratie met het Microsoft Power Platform. Bij mijn vorige werkgever heb ik hierin al wat basiskennis opgedaan. Ik zie dat Microsoft vol inzet op dit product, dus ik ben blij dat ik nu de kans krijg om mij hierin verder te specialiseren.

“Het komt natuurlijk wel eens voor dat iets niet werkt of dat ik iets niet voor elkaar krijg zoals ik dat wil. Gelukkig maak ik deel uit van een fijn Development Team met veel kennis en ervaring. Er is altijd wel iemand beschikbaar die even mee wil kijken en dat levert eigenlijk in alle gevallen wel een oplossing of bruikbare tips op.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Ik start de dag samen met mijn gehele gezin en vaak breng ik daarna de kinderen nog even naar school. Vervolgens keer ik terug naar huis, waar ik een apart kamertje heb ingericht als kantoor.
Als eerste ga ik altijd even door mijn mail en soms test ik iets of zoek ik iets uit. Rond 9:00 start meestal de werkdag met een ‘startup meeting’, afhankelijk waarvoor ik die dag gepland sta. Indien dit voor een project is dan kan dit zijn met het projectteam, de lead developer of een functioneel consultant. Het kan ook zijn dat ik gepland sta voor Managed Applications (MA) om gelogde tickets van klanten op te lossen, waarbij er vaak moet worden gedebugd op een test- of acceptatieomgeving. De aansturing komt dan vanuit het MA team.

In beide gevallen wordt het werk van die dag afgestemd en besproken. Daarna start ik met mijn ontwikkelwerkzaamheden. Tussendoor vindt er nog regelmatig contact plaats. We proberen zo veel mogelijk het werk in kleinere stukken op te delen, die dan alvast getest en teruggekoppeld kunnen worden. Dit is de Agile manier van werken die wij hanteren. Het komt natuurlijk wel eens voor dat iets niet werkt of dat ik iets niet voor elkaar krijg zoals ik dat wil. Gelukkig maak ik deel uit van een fijn Development Team met veel kennis en ervaring. Er is altijd wel iemand beschikbaar die even mee wil kijken en dat levert eigenlijk in alle gevallen wel een oplossing of bruikbare tips op. Wat fijn is, is dat zelf je tijd kunt indelen, afhankelijk van de planning met de klant uiteraard. Zo kan het zijn dat ik wel eens eerder stop om even een balletje te kunnen trappen met mijn kinderen of om mee te gaan naar zwemles. In dat geval werk ik in de avond verder.

Hoe vind je het dat we nu Focus Enterprise Solutions zijn?

Ik ben hier erg blij mee en zie dat dit ook weer kansen met zich mee brengt. In mijn dagelijkse werkzaamheden is er niet veel veranderd, al zie ik wel dat we ons steeds nog verder aan het verbeteren en professionaliseren zijn. Dat komt uiteindelijk ons werk alleen maar meer ten goede.

“Het fijne aan het werken bij Focus Enterprise Solutions vind ik dat er volop kansen en mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen en te certificeren. Dit was ook een belangrijke reden voor mij om hier te gaan werken, want ik wilde graag weer aan de slag met de nieuwste technologieën en Cloud.”

Met wat voor type klanten heb je te maken tijdens je werk?

Dit verschilt per project. Meestal ben ik onderdeel van het projectteam, waarin naast de projectmanager 1 of meerdere functionele consultants en developers zitten. Maar het komt ook wel eens voor dat ik rechtstreeks word aangestuurd door de klant zelf. Dit is dan een key-user waarmee ik de aanpassingen en testresultaten één op één bespreek

Hoe zorg je er voor dat je kennis up to date blijft?

Het fijne aan het werken bij Focus Enterprise Solutions vind ik dat er volop kansen en mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen en te certificeren. Dit was ook een belangrijke reden voor mij om hier te gaan werken, want ik wilde graag weer aan de slag met de nieuwste technologieën en Cloud. In mijn eerste jaar heb ik het certificeringtraject gevolgd tot Microsoft D365 F&O Apps Developer en begin dit jaar heb ik ook de Microsoft Power Platform Developer afgerond. En wellicht dat ik binnenkort weer een nieuw traject ga volgen. Dit wordt alleen maar aangemoedigd. Je krijgt hiervoor alle ruimte en de tijd wordt opgenomen in de planning.

Zijn er goede doorgroeimogelijkheden?

Zoals hierboven genoemd zijn er volop kansen en mogelijkheden. Het ligt natuurlijk ook aan wat je zelf wilt. Sowieso is er alle ruimte om je verder door te ontwikkelen/specialiseren en kennis te verbreden binnen je vakgebied. Daarnaast zou je vanuit de developers rol door kunnen groeien naar lead developer of software architect. Maar je zou bijvoorbeeld ook meer de functionele kant op kunnen groeien. Kansen en mogelijkheden genoeg dus.

Waarom zou je bij Focus Enterprise Solutions moeten komen werken?

Als je met de nieuwste Cloud technologieën wilt werken zoals Dynamics 365 en het Power Platform, dan moet je zeker bij ons komen werken. We zijn een snelgroeiend bedrijf met mooie klantnamen, gave projecten en je werkt samen met een ambitieus team.

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst en wil jij ook werken bij Focus Enterprise Solutions en de nieuwe collega van Angelo worden? Check de vacatures op onze werkenbij website!

Dit interview is onderdeel van de serie ‘Even voorstellen’.

Even voorstellen: Andre Snijder, CEO
Even voorstellen: Paul de Bruijn, Consultant
Even voorstellen: Bas Strijbos, Klantcoördinator (Support consultant)
Even voorstellen: Jeroen Huijsman, Financial en Supply Chain Consultant

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.