Even voorstellen: Tjitse Jousma

Focus Enterprise Solutions is een nieuw label binnen de Broad Horizon groep. We stellen ons aan de hand van een aantal interviews graag even voor. Vandaag is Tjitse Jousma, Business Development Manager, aan het woord.

Wie ben je en wat is je functie?

Mijn naam is Tjitse Jousma en ik woon samen met mijn vriendin en hondje in Hooglanderveen. Ik heb verschillende studies gedaan in de richting van horeca en eventmanagement. In mijn vrije tijd hou ik ervan om samen met mijn vriendin leuke dingen te doen zoals stedentripjes en wandelen in het bos, daarnaast ben ik ook veel bezig met sport zoals Krachttrainen en MMA. Bij Focus Enterprise Solutions ben ik werkzaam als Business Development Manager. Ik hou me voornamelijk bezig met het binnenhalen van nieuwe klanten en bestaande relaties te onderhouden. Bij vorige werkgevers heb ik een soortgelijke rol gehad maar wel altijd commercieel.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit voor jou?

Die is eigenlijk nooit hetzelfde. Elke dag is anders omdat je vaak met verschillende trajecten bezig bent. Ik begin elke dag eerst met een goeie dubbele espresso en ga daarna op de laptop kijken welke nieuwe mails en updates erbinnen zijn gekomen. Per dag kan het verschillen wat ik doe, de ene dag ben ik onderweg naar 2 verschillende afspraken in Nederland om bijvoorbeeld te praten over een nieuw ERP systeem en de andere dag werk ik vanaf kantoor om samen met collega’s een demo voor te bereiden. Of ik werk samen met een collega aan de voorbereidingen voor het presenteren van een webinar.

Als je onderdeel wilt uitmaken van een snel groeiend en dynamisch bedrijf dan zit je bij Focus Enterprise Solutions goed.

Wat vind je ervan dat we nu Focus Enterprise Solutions zijn?  

Ik vind dat we een mooie stap hebben gemaakt met het Dynamics 365 Finance & SCM [Supply Chain Management] team! De grootste verandering voor mij is dat we nu meer Focus hebben op een aantal oplossingen en dat we een kleiner persoonlijker bedrijf zijn geworden die toch onderdeel uitmaakt van de grote familie Broad Horizon. Ik ben destijds bij Broad Horizon Solutions gaan werken omdat ik daar de mogelijkheid kreeg om mijzelf te zelf te blijven door ontwikkelen en er ruimte is om met ideeën te komen, hoe bepaalde dingen anders kunnen in de organisatie. Hetzelfde geldt nu bij Focus Enterprise Solutions, dus ik ben nog steeds blij dat ik destijds deze stap heb gemaakt. 

Met wat voor type klanten heb je te maken tijdens je werk? 

Dat kunnen grote bekende retailers zijn maar ook internationale bedrijven zijn. Het is heel divers, soms is het een MKB plus klant en praat je direct met de CEO en de andere keer kan het een groot internationaal bedrijf zijn en praat je eerst met IT-manager en CFO van het bedrijf. Dat ik vind ik ook het leukst aan mijn werk, het is divers en je schakelt met veel verschillende bedrijven en mensen.  

Hoe zorg je ervoor dat je kennis up to date blijft? 

Ik volg veel online webinars die te maken hebben met onze focus gebieden, gemiddeld zijn dat er 1 à 2 per maand.  Daarnaast doen we als Sales ook nog online trainingen zoals een aantal Microsoft-trainingen die je kan volgen zodat je de klant nog beter kan begrijpen/helpen en die je kunnen helpen in je dagelijkse werkzaamheden. We krijgen de ruimte om dit onder werktijd te doen. Er is ook een mogelijkheid om nog aparte opleidingen te volgen die aansluiten op je werkzaamheden, zodat je je zelf kan blijven ontwikkelen. Er zijn ook veel opties en mogelijkheden als je wilt doorgroeien.

We zijn een klein bedrijf binnen een grote familie. Je hebt veel mooie bekende klanten en je werkt met een super ambitieus team bij Focus Enterprise Solutions.  

Waar denk je dat we over 5 jaar staan als bedrijf? 

Dat we bekend staan als een partij die graag met de mensen meedenkt en dat wij meewerken aan gezamenlijke mooie toekomst met onze klanten en partners. De partner die je niet alleen ondersteund tijdens een implementatie maar die samen met je wilt groeien!  

Waarom zou iemand bij Focus Enterprise Solutions moeten komen werken? 

Als je onderdeel wilt uitmaken van een snel groeiend en dynamisch bedrijf dan zit je bij Focus Enterprise Solutions goed. Daarnaast werk je met de nieuwst Cloud technologieën op het gebied van Dynamics 365, Azure en het Power platform. We zijn een klein bedrijf binnen een grote familie. Je hebt veel mooie bekende klanten en je werkt met een super ambitieus team bij Focus Enterprise Solutions.  

Dit interview is onderdeel van de serie ‘Even voorstellen’. Regelmatig posten we nieuwe interviews met collega’s:
Even voorstellen: Andre Snijder, CEO
Even voorstellen: Paul de Bruijn, Consultant

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.