DYNAMICS AX

Microsoft Dynamics AX is een complete, schaalbare en internationaal inzetbare ERP-oplossing. De oplossing helpt organisaties bij het verbeteren van de financiële en logistieke processen. Maar Microsoft stopt met de support en komt met Dynamics 365 Finance. Wat betekent dit voor jouw organisatie en hoe ga je in de toekomst verder? Op deze pagina vertellen we je meer hierover.

Einde support

Wereldwijd worden de verschillende versies van Dynamics AX (AX 2012, AX 2009, AX 7, AX 4 en AX 3) nog door veel organisaties gebruikt. Maar Microsoft heeft om de digitale transformatie van organisaties nog verder te brengen inmiddels volledig ingezet op de in 2017 gelanceerde Dynamics 365 Suite. Inmiddels heeft Microsoft dan ook besloten de support voor Dynamics AX te stoppen.

Als gevolg daarvan is het mainstream support al gestopt. Binnenkort eindigt ook de Extended support. Dat betekent dat er geen nieuwe releases, updates en bugfixes voor Dynamics AX meer komen. Maakt jouw organisatie nog gebruik van Dynamics AX? Dan is het belangrijk om nu actie te ondernemen en zodat je klaar bent voor de toekomst zonder Dynamics AX.

Wat is Dynamics AX?

Voortbordurend op het reeds bestaande Axapta introduceerde Microsoft in 2009 Dynamics AX. Binnen dit integrale ERP-pakket, krijgen gebruikers op basis van rollen of autorisaties toegang tot rapportages, alerts en relevante taken. Het pakket integreert naadloos met andere Microsoft-pakketten, zoals Office of Dynamics 365. Het is dan ook niet vreemd dat veel Small en Medium Enterprises in het verleden hebben gekozen voor Dynamics AX.

Dynamics AX wordt Dynamics 365 Finance

Als opvolger ontwikkelde Microsoft Dynamics 365 Finance. Dit ERP-systeem helpt organisaties als de jouwe bij het moderniseren en automatiseren van je financiële activiteiten. Of je nu alleen actief bent in Nederland of wereldwijd zakendoet. Het resultaat: lagere kosten en minder financiële risico’s. Focus Enterprise Solutions zet haar ervaring en expertise met implementaties van Dynamics 365 graag in om proactief bij te dragen aan het succes van jouw organisatie.

Stap je over naar Dynamics 365 Finance dan heb je de beschikking over een end-to-end financieel systeem dat de belangrijkste processen binnen jouw bedrijf met elkaar verbindt.

  • Inzicht in performance én financiën
  • Efficiënte processen
  • Realtime-inzicht
  • Voorspelbaarheid dankzij AI
  • Toekomstbestendig

Migreren naar de cloud?

Wil je migreren naar de cloud? Wij schreven een tweetal e-books. Hierin lees je meer over de mogelijkheden en waar je rekening mee moet houden. Ook vertellen we je meer over ons 4-stappen plan.

Download de e-books vandaag nog:

De moderne cloud - E-book van Focus Enterprise Solutions

Ontdek de mogelijkheden van Dynamics 365 Finance

Maakt jouw organisatie nog gebruik van Dynamics AX? Wil je ervoor zorgen dat jouw organisatie ook in de toekomst wendbaar is en haar ambities waar kan maken? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag jouw huidige situatie. Wij hebben ervaring met het migreren van AX naar Dynamics 365 Finance en bespreken graag ons 4-stappenplan met jou.

Dynamics 365 Finance is niet alleen nu een goede match. Doordat je Dynamics 365 eenvoudig uit kunt breiden en kunt koppelen met eigen apps en tools van ISV’s groeit jouw ERP-oplossing moeiteloos mee met jouw organisatie. Wat jullie ambities ook zijn!

Neem contact met ons op zodat wij je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden van Dynamics 365 Finance voor jouw organisatie:

Liever eerst meer ontdekken?

Zij kozen al voor Focus Enterprise Solutions

Wil je jouw organisatie wendbaarder en toekomstbestendig maken door processen slim te automatiseren en optimaliseren?

Zet de volgende stap en ontdek dan welke mogelijkheden Focus Enterprise Solutions voor jouw organisatie ziet.

Neem contact met ons op via het contactformulier
of stuur een e-mail.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.