Stroomlijn je digitale transformatie en het hybride werken met Microsoft Dynamics 365

Hybride werken

Digitale transformatie en het hybride werken zijn ontwikkelingen die al jaren op de achtergrond spelen. De coronapandemie heeft ze definitief verheven tot hot topic en het hybride werken blijvend op de kaart gezet. Hybride werken is dan ook geen modegril, maar een blijvertje dat de toekomst heeft. Nederland heeft laten zien dat hybride werkvormen goed inpasbaar zijn in de dagelijkse werkpraktijk. Bovendien wil het gros van de werknemers eigenlijk niets anders meer.

Maar er is wel een belangrijke voorwaarde waar je als organisatie aan moet voldoen om een succes te maken van het hybride werken en digitale transformatieprocessen: systemen moeten zo ingeregeld zijn dat je niet meer afhankelijk bent van een bepaalde locatie om te kunnen werken. Werknemers moeten qua digitale werkomgeving geen verschil ervaren tussen thuis of op kantoor werken. Dat betekent dat het IT-beheer van je organisatie nog belangrijker wordt. 

Het goede nieuws? Dynamics 365, en dan vooral het ERP-gedeelte van de oplossing, helpt je bij het realiseren van de veiligheid en het gebruiksgemak waar een moderne hybride werkplek om vraagt. Lees er alles over in dit blogartikel!

Systemen moeten zo ingeregeld zijn dat je niet meer afhankelijk bent van een bepaalde locatie om te kunnen werken. … Dat betekent dat het IT-beheer van je organisatie nog belangrijker wordt. 

Scepsis maakt plaats voor vertrouwen

Toen in de eerste fase van de coronapandemie bekend werd dat bedrijven massaal de overstap moesten maken naar thuiswerken, vierde scepticisme hoogtij. Veel bedrijven die nog vanuit een on-premisse-situatie werken, kwamen erachter dat samenwerken en inloggen op externe applicaties zoals ERP- en CRM-systemen best een uitdaging was in de nieuwe situatie. 

Maar een uitspraak van Microsoft-CEO Satya Nadella won snel aan populariteit: “Our industry does not respect tradition, it only respects innovation.” Veel bedrijven die zijn overgaan op de cloud zijn achteraf blij met de stap. De cloud is schaalbaar en altijd up-to-date, waardoor hij een ideale basis biedt voor digitale transformatie en het hybride werken.

Zijn jouw medewerkers regelmatig onderweg of werken ze graag wat vaker thuis? Of werk je met een remote team of freelancers? In de cloud hebben ze overal, altijd en via alle apparaten toegang tot de vertrouwde werkomgeving. De organisatie wordt hierdoor plaats- en persoonsafhankelijk. Ultieme flexibiliteit dus! Je kunt efficiënter (samen)werken, wat leidt tot meer tevredenheid onder medewerkers. 

“Our industry does not respect tradition, it only respects innovation.”

Satya Nadella, CEO Microsoft

Wat levert het hybride werken op?

Het hybride werken leidt tot meer productieve uren. Medewerkers staan niet meer elke dag in de file en zijn minder tijd kwijt aan woon-werkverkeer. Omdat mensen meer regie hebben over hun dagindeling, ervaren ze ook meer werkgeluk. Altijd en overal samenwerken met collega’s en andere afdelingen via één centraal platform, ongeacht de locatie waar je werkt, is een belangrijk winstpunt dat voortkomt uit het hybride werken.

Altijd en overal samenwerken met collega’s en andere afdelingen via één centraal platform, ongeacht de locatie waar je werkt, is een belangrijk winstpunt dat voortkomt uit het hybride werken.

De toegevoegde waarde van Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management 

Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management is een krachtig hulpmiddel voor het faciliteren en inrichten van een hybride werkomgeving. Het staat niet voor niets op nummer een in het Gartner Magic Quadrant voor beste cloudoplossingen. Met het platform ben je klaar voor het werken van de toekomst. Al je gegevens staan in een centrale omgeving in de cloud, waardoor afdelingen meer en nauwer met elkaar gaan samenwerken zonder dat ze fysiek naast elkaar zitten. 

Bij veel bedrijven draagt de IT-omgeving al een sterke Microsoft-signatuur. Dynamics 365 sluit naadloos aan op de Microsoftproducten die je al kent zoals Office, Teams en SharePoint. Met het 365-ERP verbind je moeiteloos alle Microsoft-applicaties met elkaar zodat alles optimaal met elkaar kan communiceren. Je kunt kiezen voor een ERP en CRM, maar bijvoorbeeld ook alleen de ERP-oplossing in 365 gebruiken als je tevreden bent met je huidige CRM-systeem. Kies wat je nodig hebt voor optimaal maatwerk! 

Dynamics 365 Finance is gemaakt voor de grote finance processen. Niets is te gek voor dit ERP-systeem. Heb je een kantoor in Nederland, maar ook vestigingen in de Verenigde Staten, Colombia, Australië en Noorwegen? Dan kun je overal gemakkelijk samenwerken en realtime je data inzien, iets dat zeker niet geldt voor elk ERP-systeem.

De voordelen van een nieuw ERP in Dynamics 365

Laten we tot slot nog even inzoomen op de belangrijkste voordelen van een nieuw ERP. Door te kiezen voor Dynamics 365 profiteer je van:

  • informatie die altijd en overal beschikbaar is;
  • een hoge productiviteit;
  • een betere samenwerking met collega’s, leveranciers en klanten;
  • betrouwbaardere data die veilig centraal wordt opgeslagen;
  • geen dubbel werk omdat je gegevens maar op 1 plek hoeft door te voeren
  • beter onderbouwde strategische en operationele beslissingen;
  • betere controles op het naleven van regels en procedures;
  • meer operationele beheersbaarheid en lagere kosten;
  • en efficiënte processen.

Dynamics 365 sluit naadloos aan op de Microsoftproducten die je al kent zoals Office, Teams en SharePoint.

Meer informatie

Ben je op zoek naar een ERP-oplossing die helemaal toegesneden is op het hybride werken? En hebben we je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op met Tjitse via ons contactformulier. Hij vertelt je graag meer en kijkt graag samen met jou of Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management iets voor jouw organisatie is. Of download ons e-book ‘Migratie naar de cloud’ waarin we ons vierstappenplan voor migreren naar een ERP in de cloud beschrijven.

E-book migratie naar de cloud - ERP

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.