Waarom zou ik overstappen naar het ERP-systeem Dynamics 365 Finance?

Sta jij voor de keuze van een nieuw ERP-systeem? Dan ga je niet over 1 nacht ijs en wil je weten wat de mogelijkheden zijn van een ERP-systeem. In dit blog vertellen wij je meer Microsoft: Dynamics 365 Finance, ook wel bekend als Dynamics 365 Finance & Operations.

Maak het jezelf makkelijker

Microsoft heeft niet stil gezeten en haar ERP-oplossing flink door ontwikkelt. Zo worden steeds meer functies standaard, waardoor je geen speciale add-ons of maatwerk meer hoeft te gebruiken. Lees meer hierover in de blogs die wij publiceren na het verschijnen van nieuwe updates.

Daarnaast kun je optimaal gebruik maken van het platform dat Microsoft biedt. Denk aan een integratie met CRM, Microsoft 365 (voorheen bekend als Office365), het Power Platform, Azure en Teams. Zeer waarschijnlijk gebruiken jullie al een of meer van deze producten. Door deze te integreren met jouw ERP-systeem benut je alle mogelijkheden optimaal.

Nog een groot voordeel van de cloud: medewerkers kunnen altijd – en zonder VPN – plaats onafhankelijk samenwerken op ieder gewenst device. Een groot voordeel, vooral omdat medewerkers sinds de coronacrisis steeds meer vanuit thuis of andere locaties willen werken.

Altijd up-to-date

Microsoft hanteert voor Dynamics 365 het one version model. Er komen zeven updates per jaar uit, maar deze hoef je niet allemaal direct te installeren. Maar kies je wel voor een update, dan maak je direct gebruik van nieuwe functionaliteiten en weet je ook zeker dat jouw beveiliging goed op orde is. Bovendien bieden wij bij Focus Enterprise Solutions SURA aan (Service Update Release Assistance). Hiermee nemen wij nog meer werk bij updates uit handen. Meer weten over SURA? Klik hier voor de mogelijkheden.

Eenvoudiger testen – bespaar tijd

In het verleden waren bedrijven veel tijd kwijt met regressietesten. In Dynamics 365 kun je veel sneller en vrijwel volledig geautomatiseerd het testproces doorlopen. Dit kan door gebruik te maken van RSAT. RSAT staat voor Regression Suite Automation Tool en vereenvoudigt bestaande testwerkzaamheden rondom systeemupdates en kan deze taken zelfs compleet uit handen nemen. 

Beveiliging en compliance

Microsoft zet alles op alles om datalekken of hacken door cybercriminelen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de multifactor authenticatie als aanvulling op de bevoegdheden die gedefinieerd zijn in de Azure Active Directory. Maar ook aan compliance: Microsoft voldoet aan alle eisen die vanuit de AVG gesteld worden aan de opslag van data. Daar heb je dus geen omkijken naar als je gebruik maakt van Dynamics 365 Finance.

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van deze ERP cloud oplossing zorg je voor grip op de kosten. Iedere licentie is op basis van pay-per-use. Je betaalt dus alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Neem de stap naar de cloud

Dit zijn maar een paar voordelen en redenen om de overstap te maken. Wil jij overstappen naar Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management of wil je eerst nog van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wat als jouw organisatie besloten heeft om voorlopig toch op AX te blijven? Het blijven werken met AX is mogelijk, maar zal uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is een goede partner, die jou kan helpen bij deze uitdagingen belangrijk. Bij Focus Enterprise Solutions ben je dan aan het juiste adres. De consultants van onze afdeling Managed Services hebben een zeer brede en diepe AX kennis en dus kunnen wij jou ondersteunen op technisch en functioneel vlak.
Wil je hier meer over weten? Neem ook dan contact op met ons

Dit bericht is geupdate op 12 juli 2023

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.