Waarom zou ik overstappen naar het ERP-systeem Dynamics 365 Finance?

Jarenlang was AX een begrip als ERP-systeem. Maar met ingang van volgende jaar stopt Microsoft met uitleveren van fixes voor AX2012 en worden er geen beveiligingsupdates en bugfixes meer uitgebracht. Maak jij nog gebruik van AX? Of werk jij nu met een ander ERP-systeem en wil je overstappen naar Dynamics 365 Finance? In een serie blogs vertellen wij je meer over de mogelijkheden.

In ons vorige blog schreven we dat Microsoft stopt met AX en wat de mogelijkheden zijn voor jou. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en redenen om over te stappen naar Dynamics 365 Finance.

Einde support AX

We begonnen dit blog er al mee: Microsoft stopt met beveiligingsupdates en bugfixes voor AX. Dit kan grote gevolgen en uitdagingen met zich meebrengen voor jouw bedrijfsuitvoering. Door te kiezen voor Dynamics 365 Finance kies je voor de opvolger van AX en ben je verzekerd van een toekomstbestendig systeem en support.

Maak het jezelf makkelijker

Microsoft heeft niet stil gezeten en haar ERP-oplossing flink door ontwikkelt. Zo worden steeds meer functies standaard, waardoor je geen speciale add-ons of maatwerk meer hoeft te gebruiken.Daarnaast kun je optimaal gebruik maken van het platform dat Microsoft biedt. Denk aan een integratie met CRM, Microsoft 365 (voorheen bekend als Office365), het Power Platform, Azure en Teams. Zeer waarschijnlijk gebruiken jullie al een of meer van deze producten. Door deze te integreren met jouw ERP-systeem benut je alle mogelijkheden optimaal.

Nog een groot voordeel van de cloud: medewerkers kunnen altijd – en zonder VPN – plaats onafhankelijk samenwerken op ieder gewenst device. Een groot voordeel, vooral omdat medewerkers sinds de coronacrisis steeds meer vanuit thuis of andere locaties willen werken.

Altijd up-to-date

Microsoft hanteert voor Dynamics 365 het one version model. Er komen zeven updates per jaar uit, maar deze hoef je niet allemaal direct te installeren. Maar kies je wel voor een update, dan maak je direct gebruik van nieuwe functionaliteiten en weet je ook zeker dat jouw beveiliging goed op orde is.

Eenvoudiger testen – bespaar tijd

In het verleden waren bedrijven veel tijd kwijt met regressietesten. In Dynamics 365 kun je veel sneller en vrijwel volledig geautomatiseerd het testproces doorlopen. Bovendien bieden wij bij Focus Enterprise Solutions SURA aan (Service Update Release Assistance). Hiermee nemen wij nog meer werk bij updates uit handen. Meer weten over SURA? Klik hier voor de mogelijkheden.

Beveiliging en compliance

Microsoft zet alles op alles om datalekken of hacken door cybercriminelen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de multifactor authenticatie als aanvulling op de bevoegdheden die gedefinieerd zijn in de Azure Active Directory. Maar ook aan compliance: Microsoft voldoet aan alle eisen die vanuit de AVG gesteld worden aan de opslag van data. Daar heb je dus geen omkijken naar als je gebruik maakt van Dynamics 365 Finance.

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van deze ERP cloud oplossing zorg je voor grip op de kosten. Iedere licentie is op basis van pay-per-use. Je betaalt dus alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Stap met korting naar de Cloud

Dit zijn maar een paar voordelen en redenen om de overstap te maken. Wil jij overstappen naar Dynamics 365 Finance of wil je eerst nog van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Bovendien biedt Microsoft momenteel bij een actief engagement plan voor de on-premises licentie een mooie korting aan. Daardoor is het nog aantrekkelijker om de overgang van on-premise naar de Cloud te maken. Meer weten hierover? Neem dan contact met ons op.

Wat als jouw organisatie besloten heeft om voorlopig toch op AX te blijven? Het blijven werken met AX is mogelijk, maar zal uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is een goede partner, die jou kan helpen bij deze uitdagingen belangrijk. Bij Focus Enterprise Solutions ben je dan aan het juiste adres. De consultants van onze afdeling Managed Applications hebben een zeer brede en diepe AX kennis en dus kunnen wij jou ondersteunen op technisch en functioneel vlak. Ook na 10 januari 2023.
Wil je hier meer over weten? Neem ook dan contact op met Tjitse.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.