Dynamics 365 Wave 2 2023: wat is er nieuw?

Wave 2 met nieuwe functionaliteiten in Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management

A new wave is coming! Microsoft brengt gedurende het jaar (kleine) updates uit van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (ook wel bekend als F&O). In april en oktober zijn er standaard twee grote updates, ook wel waves genoemd. Hierin worden nieuwe functionaliteiten en verbeteringen geïntroduceerd.

Wat is er nieuw in de aankomende wave? Angelique den Boef, onze Release Manager deelt in dit blog meer informatie over de tweede releasewave dit jaar: wave 2 2023.

Versie 10.0.36

De releasewave 2-plannen voor 2023 voor Microsoft Dynamics 365 zijn gepubliceerd en de preview van versie 10.0.36 (2023 Release Wave 2) is inmiddels beschikbaar. Vanaf 15 september is de eerste versie voor iedereen in te zien. Belangrijk is om, voor je deze release installeert, goed in kaart te brengen wat de impact is op jouw ERP-systeem. Heb je hierbij hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Mijn collega’s van Managed Services en ik zijn gespecialiseerd bij het gestructureerd updaten van ERP-omgevingen.

Nieuwe functionaliteiten

De aankomende release brengt veel updates en verbeteringen en het gaat te ver om die allemaal in dit blog te noemen. Daarom benoem ik slechts een paar voor zowel Dynamics 365 Finance als Supply Chain Management (F&O).  Zo krijg je enigszins een beeld van wat er nieuw is en kun je voor alle overige nieuwe functionaliteiten de releasenote erbij pakken. De link daarnaar vind je verderop in dit blog.

Dynamics 365 Finance

  • Genereer klant- en leveranciersbetalingen op basis van bankafschriften en afstemming.
  • Importeer (periodiek) bankafschriften automatisch uit een SharePoint folder.
  • Voeg eenvoudig financiële tags doe aan een verkooporder, pakbon en klantfactuur documenten.
  • Verbeteringen op het gebied van voorraad en beheer, zoals zichtbaarheid van de voorraad integreren met Dynamics 365 Commerce en het bijna realtime inzicht geven van de voorraad.
  • Mogelijkheid om gedetailleerde leveranciers- en klantbetalingen te boeken maar bedragen samen te vatten op de bankrekening.

Klik hier voor een volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Dynamics 365 Finance.

Dynamics 365 Supply Chain Management

  • Vooraf opgegeven transactietypen negeren via Planning Optimalization. Hiermee kun je transactietypen selecteren die in aanmerking genomen moeten worden in het masterplan.
  • Het hele aankoopproces is verbeterd door het opstellen van een verzendkalender die is afgestemd met de leverancier. Bij het automatisch berekenen van de verzenddatum wordt hier vervolgens rekening mee gehouden.
  • Archiveren van historie tabellen naar een Dataverse managed data lake.
  • Automatiseren van intercompany direct delivery salesorders en aankopen die als een inkooporder zijn aangemaakt door een andere rechtspersoon.
  • Klantreferentie en opdracht kopiëren naar de inkooporderregel wanneer deze is gemaakt vanuit de verkooporderregel.

Klik hier voor een volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Dynamics 365 Supply Chain Management.

Meer weten of hulp nodig?

Zoals al genoemd aan het begin van dit blog raad ik iedereen aan om eerst in kaart te brengen wat de impact is van het installeren van deze update. Deze kan namelijk gevolgen hebben voor maatwerk of add-ons. Wij kunnen je daarbij helpen. Met SURA (Service Update Release Assistance) kijken wij met je mee en brengen wij in kaart wat de eventuele gevolgen uit deze release op jouw omgeving kunnen zijn. Aan de hand hiervan kan vervolgens een plan van aanpak worden opgesteld.

Lees hier meer over SURA of klik hier om direct de brochure over SURA te downloaden.

Wil je meer weten over de aankomende Wave 2 2023 of heb je andere vragen over Dynamics 365? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.