Dynamics 365 Wave 1 2023: wat is er nieuw?

Lees wat er nieuw is in Wave 1 2023 Dynamics 365

Er komt weer een nieuwe wave aan! Door het jaar heen brengt Microsoft meerdere (kleine) updates uit van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Daarnaast zijn er in april en oktober standaard twee grote updates, ook wel waves genoemd, waarin nieuwe functionaliteiten en verbeteringen worden geïntroduceerd. In dit blog deelt Angelique den Boef, Release Manager bij Focus Enterprise Solutions, meer informatie over de eerste releasewave van dit jaar: Wave 1 2023.

Versie 10.0.32

De releasewave 1-plannen voor 2023 voor Microsoft Dynamics 365 zijn gepubliceerd en de preview van versie 10.0.32 (2023 Release Wave 1) is inmiddels beschikbaar. Wat direct opvalt is dat de user experience aanzienlijk veranderd is. Functionaliteiten zijn intuïtiever geworden en sluiten visueel beter aan bij andere Microsoft- en Dynamics 365 apps.

Vanaf 17 maart is de eerste versie voor iedereen beschikbaar. Voordat je deze installeert is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat de impact is op jouw ERP-systeem. Heb je hulp hierbij nodig? Neem dan contact met ons op. Vanuit onze afdeling Managed Applications helpen wij bedrijven bij het gestructureerd updaten van hun ERP-omgeving.

Nieuwe functionaliteiten

Dynamics 365 Platform

De aankomende nieuwe release omvat honderden updates en verbeteringen. Het gaat dus te ver om alle nieuwe functionaliteiten in dit blog te benoemen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van een aantal van deze nieuwe functionaliteiten. We maken daarbij een opsplitsing in het Dynamics 365 Platform, Dynamics 365 Finance en Dynamics 365 Supply Chain Management.

 • Zoals hierboven al genoemd: de user experience is in Wave 1 2023 aanzienlijk veranderd. Functionaliteiten zijn intuïtiever geworden en deze sluiten visueel beter aan bij andere Microsoft-apps (zoals Word, PowerPoint, Outlook en Teams) en andere Dynamics 365-apps (zoals Customer Engagement (CRM)).
 • Ook in de grids (tabellen) zijn er verbeteringen aangebracht voor meer efficiëntie.
 • Het is mogelijk geworden om de eigen werkruimte flexibeler in te richten, doordat de tegelafmetingen op de werkruimte in vier beschikbare formaten getoond kunnen worden.

Klik hier voor het volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in het Dynamics 365 Platform.  

Dynamics 365 Finance

 • Subscription billing factureringsschema’s kunnen nu gekoppeld worden aan projecten.
 • De nieuwe geavanceerde filterfunctie vervangt de knop Bijwerken en geeft de mogelijkheid om te filteren op velden zoals Grootboekrekening, Bedrijfseenheid, Kostenplaats en Afdeling.
 • Grootboektransacties die over verschillende boekjaren zijn vereffend, kun je identificeren, ongedaan maken en opnieuw vereffenen.
 • De performance van grootboekrapporten is verbeterd.

Klik hier voor een volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Dynamics 365 Finance.

Dynamics 365 Supply Chain Management

 • De ingebouwde masterplanning wordt vervangen door de Planning Optimization Add-in voor Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management. Vanaf versie 10.0.32 is het proces van het overstappen op Planning Optimization volledig geautomatiseerd.
 • Optimaliseren van magazijnbeheerprocessen, vooral bij het verwerken van grote aantallen. Tevens is dit een voorbereiding voor voorraadwijziging-tabellen om verbeteringen in de toekomst te ondersteunen; hierdoor wordt de algemene voorraadtransactietabel (InventTrans) minder gebruikt, wat performance-verbeteringen kan opleveren tijdens vele processen. 
 • Het scherm Geplande inkooporders biedt minder opties, maar het is sneller om mee te werken om alle geplande orders te beoordelen, goed te keuren en te bevestigen.
 • Het is mogelijk om gereedheidscontroles gebruiken om ervoor te zorgen dat alle vereiste stamgegevens voor een product zijn gespecificeerd voordat het in transacties wordt gebruikt.

Klik hier voor een volledige overzicht van nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Dynamics 365 Supply Chain Management.

Meer weten of hulp nodig bij het installeren van deze wave?

Voor je deze update installeert is het belangrijk om te weten wat de impact is van deze update voor jouw ERP-systeem. De update kan namelijk gevolgen hebben voor maatwerk of add-ons. Wij kunnen je daarbij helpen. Met SURA (Service Update Release Assistance) helpen wij jou om jouw Dynamics 365-omgeving gestructureerd te updaten. Lees hier meer over SURA of klik hier om direct de brochure over SURA te downloaden.

Wil je meer weten over de aankomende Wave 1 2023 of heb je andere vragen over Dynamics 365? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.