Wat is er nieuw in Extended Banking 5.1.0?

Onze oplossing voor het verwerken van digitale bankafschriften Extended Banking, is continu in ontwikkeling en dat resulteert regelmatig in nieuwe releases. Klanten ontvangen bij elke release een e-mail met de uitgebreide releasenote over bug fixes en nieuwe functionaliteiten; op onze website publiceren wij een blog waarin wij aantal nieuwe functionaliteiten nader toelichten.

Eind maart brachten wij een nieuwe release uit en in dit blog vertellen we je meer over de nieuwe functionaliteiten van Releasenote 5.1.0

1. Wijziging naam uitgever naar Focus Enterprise Solutions

Geen nieuwe functionaliteit, maar wel iets dat wij willen benoemen: Gezien onze recente naamswijziging naar Focus Enterprise Solutions, hebben wij deze ook doorgevoerd als naam van de uitgever van Extended Banking. Een nieuwe naam, maar aan de achterkant werken nog steeds dezelfde mensen aan Extended Banking en maakt Focus Enterprise Solutions deel uit van de Broad Horizon Group.

2. Automatisch aanmaken van toewijzingsregels voor kosten

In deze release is er een nieuwe zoekwaarde toegevoegd, die het mogelijk maakt om specifieke inhoud van een bankafschrifttransactie (zoals bedragen voor creditcardkosten, bankkosten, extra kosten etc.) te herkennen en hiervoor automatisch aanvullende boekingsregels aan te maken.

Herkenning van dergelijke kosten maakt het mogelijk om om naast de herkenning en toewijzing van de afschriftregel-bedragen zelf, ook automatisch aanvullende boekingen voor deze kosten te maken. Hierdoor is ook dit proces volledig geautomatiseerd en is het niet meer nodig om hier handmatige handelingen voor te moeten doen.

Deze nieuwe functionaliteit is een grote verbetering voor bijvoorbeeld bedrijven die aan hun klanten de mogelijkheid bieden om met creditcard te betalen, en die de kosten van de creditcard maatschappij niet  doorbelasten aan hun klanten. De kosten worden echter wel door de creditcard maatschappij ingehouden bij de bankoverschrijving van de betaling. Hierdoor ontstaat er ten opzichte van de originele openstaande post een verschil, dat handmatig gecorrigeerd moest worden door gebruik te maken van de ‘Alternatieve verdeling’ in het scherm ‘Handmatig matchen’. Door de nieuwe functionaliteit voer je nu eenmalig in wat er moet gebeuren en verwerkt Extended Banking automatisch het verschil bij al deze betalingen, waardoor je hier geen omkijken meer naar hebt. Dit bespaart veel tijd.

Omdat de nieuwe zoekwaarde en functionaliteit voor het verwerken van kosten flexibel inrichtbaar is, is deze behalve voor het verwerken van creditcard kosten zoals in het voorbeeld hierboven, ook inzetbaar voor andere situaties waarbij er in de betalingstekst van bankafschrift transacties bedragen zijn opgenomen die moeten leiden tot een aanvullende boeking. Voor specifieke situaties zijn diverse parameters beschikbaar op de zoekwaarde, waardoor het mogelijk is om deze nieuwe functionaliteit naar eigen wens in te richten. Zo kan deze bijvoorbeeld ook worden toegepast in gevallen van storneringen waarbij kosten verbonden zijn. Dit is met name interessant voor bedrijven in Duitsland, waar het in veel gevallen gebruikelijk is dat er kosten verbonden zijn aan het storneren van een incasso.

3. Inhoud van CAMT.053 herschikken voor Betalingstekst

Tot aan deze release was het niet mogelijk om de volgorde van de inhoud van de betalingstekst aan te passen wanneer er gebruik gemaakt wordt van de CAMT.053 plugin. Dit is echter in sommige situaties wel wenselijk. Na het inlezen van het CAMT.053 bankafschrift, werd bijvoorbeeld eerst de adresinformatie getoond, gevolgd door het IBAN nummer en de naam, terwijl de gewenste volgorde naam, adres en IBAN zou zijn. Vanaf deze release is het mogelijk om de volgorde van elementen die naar de betalingstekst worden gemapt in te stellen, waardoor die informatie vervolgens in de juiste volgorde zichtbaar wordt in de betalingstekst. Met deze nieuwe functionaliteit kun je de matching op een positieve manier beïnvloeden en wordt de informatie op de gewenste manier voor de gebruiker weergegeven.

Dezelfde mogelijkheid voor het beïnvloeden van de volgorde van elementen in de betalingstekst, is overigens ook beschikbaar voor de plugin voor ‘Advanced Bank Reconciliation import’, daar wordt namelijk ook gebruik gemaakt van het Fieldmap principe.

Wil je meer weten over Extended Banking?

Gebruik je nog geen Extended Banking, maar ben je na het lezen van deze nieuwe functionaliteiten enthousiast geworden over onze oplossing? Neem dan contact met ons. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie, om zo eenvoudig en snel digitale bankafschriften te verwerken in Dynamics 365.

Of kijk het webinar over Extended Banking terug. Eerder dit jaar organiseerden we een webinar, waarin we lieten zie hoe Extended Banking in praktijk werkt. Klik op onderstaande banner om het webinar terug te kijken.

FOCUS - nieuwsbericht webinar Extended Banking terugkijken

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.