Stroomlijn het betalingsverkeer in Dynamics 365

Het betalingsverkeer van veel bedrijven is de afgelopen jaren in complexiteit toegenomen. Waar retailers eerst alleen betalingen van winkelende bezoekers en van leveranciers moesten verwerken, worden nu producten aangeboden via diverse online kanalen. De webshop is een belangrijk kanaal, maar de producten worden ook via resellers en op marktplaatsen aangeboden. Klant- en leveranciersbetalingen stromen dan ook via verschillende wegen de organisatie in- en uit.

Bij veel klanten zie ik dat het lastig is om het betalingsverkeer op een efficiënte en nauwkeurige manier te verwerken. Niet alleen bij bedrijven die werkzaam zijn in de retail, maar ook bij financiële dienstverleners, handels- en productiebedrijven zien we dat het betalingsverkeer is toegenomen. Feitelijk heeft elk bedrijf in meer of mindere mate te maken met het steeds weer retournerende en vaak tijdrovende werk dat gemoeid is met het verwerken van digitale bankafschriften. Daarnaast hebben sommige bedrijven te maken met piekbelasting door bijvoorbeeld seizoensinvloeden.

Het compleet verwerken van de bankafschriften, inclusief het afletteren van betalingen met openstaande posten is en blijft een tijdrovend proces binnen standaard Dynamics 365, waardoor er veel gevraagd wordt van de financiële administratie.

De oplossing: Extended Banking 365

Bij Focus Enterprise Solutions hebben we gekeken hoe we onze klanten kunnen helpen met deze uitdagingen. De oplossing is Extended Banking een door onszelf ontwikkeld intelligent systeem dat volledig geïntegreerd is binnen Dynamics 365 Finance & Operations. Hierdoor kunnen onze klanten snel en geautomatiseerd bankafschriften verwerken, eventueel inclusief de automatische verwerking van storneringen. Dit bespaart hen veel tijd en kosten.

Het betalingsverkeer wordt als het ware gestroomlijnd in Dynamics 365. Zo leest Extended Banking 365 transacties zonder menselijke tussenkomst in en verwerkt deze efficiënt en nauwkeurig. Banktransacties worden automatisch gekoppeld aan de juiste leverancier of reseller. Ook het volledig verwerken van teruggeboekte incasso’s is geregeld. Gedurende het hele proces zijn er minder handmatige handelingen nodig. Het resultaat is dat de administratie altijd up-to-date is en dat er minder kans is op fouten in de mutaties.

Meer weten

Extended Banking ontlast de financiële administratie en zorgt voor een verhoogde productiviteit en een forse tijdsbesparing. Wil je jouw financiële collega’s ook een oplossing bieden die het betalingsverkeer in Microsoft Dynamics 365 verder stroomlijnt? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van Extended Banking 365.

Neem contact met ons op of download de brochure over Extended Banking voor meer informatie.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.