Service Updates in Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management

Microsoft brengt jaarlijks in april en oktober twee grote updates uit van Microsoft Dynamics 365, Waves genaamd. In deze Waves worden nieuwe functies, functionaliteiten en verbeteringen geïntroduceerd. Bij Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management werkt het net even anders. In dit blog vertellen we je meer hierover.

One Version

In tegenstelling tot andere Dynamics 365 applicaties zijn Finance en Supply Chain Management – voorheen bekend als Dynamics 365 F&O – niet gebonden aan twee grote update-momenten per jaar. Dynamics Finance en Dynamics Supply Chain zijn namelijk zogenaamde ‘One Version’ softwarepakketten. Dat betekent dat klanten nooit meer hoeven upgraden. Dat betekent echter niet dat je na de implementatie niets meer hoeft te updaten. In dit blog vertellen wij je meer over de Service Updates en hoe dit in zijn werk gaat.

Jij bepaalt welke Service Update je kiest

Waar bij Dynamics 365 Customer Engagement en Business Central de updates automatisch voor iedere organisatie beschikbaar komen, zijn de updates voor Dynamics 365 Finance en Supply Chain meer toegespitst op de behoefte van de klant. Je bepaalt als organisatie dus zelf welke Service Updates voor jou interessant zijn en wanneer je wilt updaten. Jaarlijks brengt Microsoft een aantal Service Updates uit. Daarvoor kunnen organisaties de kalender met recente en geplande updates en release notes voor Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management raadplegen.

Let wel op: Klanten zijn verplicht om hun versie van het pakket regelmatig te updaten. Microsoft hanteert daarbij de regel dat iedere klant twee tot acht maal per jaar moet updaten. Tussen twee updates mogen er maximaal drie overgeslagen worden. Voldoet een organisatie niet aan deze eisen van Microsoft? Dan zet de techleverancier de nieuwste versie ongetest live in de productieomgeving van de klant.

Als organisatie is het dus belangrijk om voor het komende half jaar al te bepalen van welke Service Updates je gebruik wilt maken. Vervolgens kunnen deze ingepland worden. De collega’s van Managed Applications helpen je om deze succesvol uit te voeren.

Wat komt er kijken bij de Service Updates van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management?

Er komt nogal wat kijken bij het uitvoeren van een Service Updates van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management. Sowieso kan je dit als organisatie niet zélf doen: je hebt hier hulp van een partner, zoals Focus Enterprise Solutions, bij nodig. Wij helpen je vervolgens met het uitvoeren van de volgende stappen:

1. Inplannen van technische tijdlijn

Iedere Service Update begint op maandag: dat geeft de ontwikkelaars en functioneel consultants tijd om ervoor alle nieuwe functionaliteiten klaar te zetten voor de update.

2. Contact opnemen met ISV’s

Wanneer jouw organisatie een update wilt doorvoeren, nemen wij contact op met de ISV’s (Independent Software Vendors) bij wie je producten afneemt die zorgen voor aanvullende functionaliteiten in Dynamics 365. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan scan- of printsoftware. Wij vragen deze ISV’s om de versie van hun software die compatible is met de Dynamics 365 versie van jouw keuze naar ons op te sturen. Wij zetten deze vervolgens klaar in jouw ontwikkelomgeving. Zodra wij de ISV-programma’s én de versie van Finance en Supply Chain Management hebben geüpdatet en getest, zetten wij de omgeving voor gebruikerstesten klaar.

3. Gebruikstesten

Zodra onze ontwikkelaars de update technisch hebben getest, is het tijd voor de belangrijkste stap: de gebruikerstesten. Dit gebeurt in een UAT-omgeving, waarin ‘normale’ gebruikers verschillende vooraf uitgewerkte testscenario’s voor de kernactiviteiten van de organisatie uitproberen. Werkt het aanmaken van een factuur? Kan ik deze ook verwerken? Kan ik een inkoopopdracht aanmaken en uitprinten? Zodra de gebruikerstesten afgerond en akkoord zijn kan het updateproces worden afgerond.

4. Productieomgeving updaten

Zodra de klant de update en alle voorbereidingen akkoord heeft bevonden, krijgt Microsoft een seintje van Focus Enterprise Solutions. Die nacht zetten zij dan alle wijzigingen uit de UAT-omgeving over naar de productieomgeving van de organisatie. Op de ochtend van de volgende werkdag beschikken alle medewerkers over de nieuwe versie van Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management.

Goede planning en testen zijn essentieel

Om de Service Updates voor alle klanten soepel te laten verlopen, is het belangrijk om te weten welke organisatie wanneer naar welke versie wil updaten. Hiervoor hebben wij een Release Manager aangesteld. Deze collega houdt het overzicht van nieuwe functionaliteiten bij, helpt onze klanten bij het bepalen van welke updates voor hen interessant zijn en zorgt er tegelijkertijd voor dat onze ontwikkelaars van de planning op de hoogte zijn én de deadlines kunnen halen. Zo voorkomen wij dat de klant geconfronteerd wordt met sancties van Microsoft waarbij ongeteste softwareversies in de productieomgeving live worden gezet.

De gebruikerstesten van de kernprocessen zijn van uitermate groot belang en het is daarom belangrijk om op tijd te updaten. Je wilt er bij iedere update zeker van zijn dat de software ook in de nieuwe versie nog ondersteuning biedt voor de kernprocessen van jouw organisatie. Dat is, met name voor ISV-pakketten, niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Helaas kost goed testen ook veel tijd en wordt daardoor vaak als een (te) grote belasting voor de organisatie en de medewerker gezien. Medewerkers moeten namelijk naast hun dagelijkse werkzaamheden tijd vrijmaken om de kernscenario’s te testen. Een oplossing daarvoor kan zijn om deze tests te automatiseren. Dat kunnen wij desgewenst voor je bedrijf inrichten met behulp van de RSAT (Regression Suite Automation Tool). Via deze tool kunnen wij diverse scenario’s inregelen, waardoor je als klant met één druk op de knop de software op de relevante scenario’s kan testen. Dat bespaart niet alleen veel tijd, het vermindert ook de kans op menselijke fouten. 

Service Updates: honderden nieuwe features

In iedere Service Update zijn honderden nieuwe of verbeterde features en functionaliteiten opgenomen. Deze staan telkens vermeld in de Release Notes voor de betreffende versie. Maar laten we eerlijk zijn: Release Notes met meer dan honderd nieuwe functies werken afschrikwekkend en worden al gauw onoverzichtelijk. Daarnaast is het vooraf zelfs voor ons af en toe best lastig inschatten wat de impact van een nieuwe functionaliteit is. Ook wij kunnen deze namelijk pas uittesten op het moment dat de Service Update is vrijgegeven.

Daarom is het belangrijk om samen met de Release Manager én functioneel consultants, die verstand hebben van de processen binnen jouw organisatie, een duidelijke planning op te stellen, waarbinnen voldoende tijd is voor gebruikerstesten. Of je die nu handmatig of geautomatiseerd uit wilt voeren. Op deze manier zorgen wij er samen met jou voor dat jouw organisatie het beste haalt uit zijn Dynamics 365 omgeving.

Is jouw organisatie klaar voor de Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management Service Updates?

Focus Enterprise Solutions heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van Service Updates voor jouw Dynamics 365 omgeving. Daarnaast beschikken we ook over alle kennis die je nodig hebt als je de overstap van AX naar Dynamics Finance & Supply Chain Management nog moet maken. Neem contact met ons voor meer informatie zodat wij je kunnen bijpraten over de mogelijkheden en over de inhoud van de Service Updates.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.