Releasenote Extended Banking 5.2.0

Onze oplossing voor het verwerken van digitale bankafschriften, Extended Banking, is continu in ontwikkeling en dat resulteert regelmatig in nieuwe releases. Klanten ontvangen bij elke release een e-mail met de uitgebreide releasenote over bug fixes en nieuwe functionaliteiten. Op onze website publiceren wij elke release een blog waarin wij aantal nieuwe functionaliteiten uit de releasenote nader toelichten.

Eind september brachten wij een nieuwe release uit en in dit blog vertellen we je meer over enkele nieuwe functies die in Release 5.2.0. aan Extended Banking zijn toegevoegd.

1. Draaien van de Release Maintenance functionaliteit over meerdere bedrijfsrekeningen heen

Sinds Release 5.0.0 is de zogenaamde Release Maintenance onderdeel van Extended Banking. Tot versie 5.2.0, was het alleen mogelijk om de Release Maintenance functie te laten draaien per bedrijfsrekening. Zeker voor Extended Banking gebruikers van bedrijven met meerdere bedrijfsrekeningen bleek dit niet heel makkelijk werkbaar, aangezien voor elke bedrijfsrekening de functie opnieuw gedraaid moet worden.

Daarom is het vanaf Release 5.2.0 mogelijk om de Release Maintenance functie over meerdere bedrijfsrekeningen heen ineens te draaien. Dit scheelt als beheerder van Extended Banking een heleboel tijd, en mogelijk ook ergernis.

2. Ondersteuning voor ‘Afgeleide dimensies’ in combinatie met de zoekwaarde ‘Grootboek’

In Extended Banking is het mogelijk om een ​​zoekwaarde van het type ‘Grootboek’ aan te maken die kan  worden gebruikt om kosten die in de bankafschriftregel worden gevonden automatisch toe te wijzen aan een grootboekrekening, indien gewenst met gebruik van een of meer financiële dimensies. In Dynamcis 365 is het mogelijk om zogenaamde Afgeleide dimensies in te stellen, waarmee gebruikers bepaalde dimensies kunnen laten afleiden op basis van een vorige dimensie in de rekeningreeks. Dit is anders dan de configuratie van de rekeningstructuur, omdat de afgeleide dimensie een suggestie is in plaats van iets dat verplicht vaststaat. Het gebruik van Afgeleide dimensies werd echter nog niet ondersteund binnen Extended Banking. Er is een wijziging doorgevoerd waardoor de functie gebruikt kan worden in combinatie met de zoekwaarde ‘Grootboek’.

3. Kopiëren van zoekwaarden

Wanneer Extended Banking wordt geïmplementeerd, komt het nogal eens voor dat er veel zoekwaarden moeten worden ingesteld, die inhoudelijk vrijwel identiek zijn. Zo komt het voor dat er bijvoorbeeld voor 100 winkels 100 gelijkwaardige zoekwaarden moeten worden aangemaakt om kassa transacties automatisch te identificeren en toe te wijzen. Dergelijke zoekwaarden zijn bijna helemaal hetzelfde, op een klein detail na, zoals een financiële dimensie die anders is of een andere unieke code die voor iedere winkel wordt gebruikt.

In Release 5.2.0 wordt een functie geïntroduceerd om een ​​bestaande zoekwaarde te kopiëren. Hierbij wordt het herhaaldelijk handmatig aanmaken van (vrijwel) identieke zoekwaarden overbodig en kan men veel sneller dergelijke zoekwaarden creëren. De gebruiker hoeft alleen nog de id van de nieuwe zoekwaarde op te geven en de omschrijving. Dit maakt het proces van het ‘dupliceren’ van zoekwaarden een stuk sneller, gemakkelijker en minder foutgevoelig.

4. Leverancierstransacties markeren gebaseerd op een veld in de leverancierstransacties tabel

Het automatisch vinden van leverancierstransacties binnen Extended banking is momenteel gebaseerd op het zoeken naar factuurnummers. Er zijn echter situaties waarin het vinden van een transactie van een leverancier niet kan worden gebaseerd op het factuurnummer, omdat deze niet altijd beschikbaar zijn in Dynamics 365.

In Release 5.2.0  is een zoekwaarde geïntroduceerd die kan worden gebruikt om leverancierstransacties te vinden op basis van andere informatie dan het factuurnummer zelf. De zoekwaarde werkt op dezelfde manier als de bestaande zoekwaarde ‘Factuur’. Er kan een masker worden ingesteld om specifieke informatie in een bankafschrifttransactie te identificeren en deze te matchen met informatie in velden op de leverancierstransactietabel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PaymentId, Controlenummer of Betalingsspecificatie, maar ook het zoeken in een maatwerkveld is mogelijk.

5. Exporteren en importeren van Extended Banking Parameters

Veel inrichting in Extended Banking, gebeurt in de Import Media en Vereffeningsmethoden, welke beide eenvoudig met exports en imports kunnen worden gedistribueerd over bedrijfsrekeningen en omgevingen. Dit geldt echter niet voor de globale parameters en de overige inrichting, zoals Storneringscodes, Processtatussen en Taakverwerkingsinstellingen.

In Release 5.2.0 zijn nieuwe Data Entiteiten toegevoegd aan Extended Banking, die het mogelijk maken om de Extended Banking inrichting eenvoudig te distribueren over bedrijfsrekeningen en omgevingen. Hiermee wordt het voor grotere bedrijven, met veel bedrijfsrekeningen in meerdere omgevingen, veel eenvoudiger en efficiënter om de volledige inrichting van Extended Banking te kunnen overnemen.

Wil je meer weten over Extended Banking?

Gebruik je nog geen Extended Banking, maar ben je na het lezen van deze nieuwe functionaliteiten enthousiast geworden over onze oplossing? Neem dan contact met ons. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.