Releasenote Extended Banking 5.0.0

De cloud versie van Extended Banking is continu in ontwikkeling en dat resulteert regelmatig in nieuwe releases. Extended Banking klanten ontvangen elke release automatisch een e-mail met meer informatie over nieuwe functionaliteiten, bug fixes en een link naar de uitgebreide Releasenote Extended Banking. Via onze website publiceren wij vanaf heden elke release ook een blog, waarin we de belangrijkste functionaliteiten voor je samenvatten.

In dit blog praten wij je bij over de belangrijkste functionaliteiten van de laatste Releasenote Extended Banking 5.0.0.

1. Importeren van Bankafschriften via Advanced Bank Reconciliation of via Data Entity 

De meeste banken waarmee je als klant samenwerkt bieden de mogelijkheid voor het downloaden van bankafschriften in de welbekende formaten MT940 en CAMT.053.

Toch komt het voor dat een bank, bijvoorbeeld voor een specifieke buitenlandse entiteit, geen van deze beide formaten beschikbaar kan stellen. Binnen Extended Banking zijn vanaf nu een tweetal alternatieven beschikbaar, zodat het toch mogelijk wordt om Extended Banking in te zetten in geval je tegen deze situatie aan loopt.

Allereerst is er een mogelijkheid beschikbaar waarbij de import via de standaard Advanced Bank Reconciliation module plaatsvindt en de verdere verwerking door Extended Banking gebeurt. Dit betekent dat wanneer Microsoft in de standaard ondersteuning een bepaald bankbestandformaat biedt de verwerking ook door Extended Banking kan worden gedaan.

Daarnaast is het ook mogelijk om bankafschriften via een Data Entity te importeren. Deze Data Entity kan binnen de standaard Microsoft Dynamics 365 functionaliteit worden ingericht. Ook deze optie maakt het mogelijk om alternatieve bestandsformaten te kunnen verwerken met Extended Banking. Alle formaattypen die door het Data Management Framework van Dynamics 365 worden ondersteund kunnen worden gebruikt voor verwerking met Extended Banking.

Beide opties (verwerking via Advanced Bank Reconciliation en verwerking via Data Entity) maken een bredere inzetbaarheid van Extended Banking mogelijk, ook wanneer de bank niet de bekende bestandsformaten CAMT.053 en MT940 kan aanbieden. De nieuwe mogelijkheden vallen beide onder een nieuwe specifieke licentie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden hierover.

2. Importeren van Betalingsspecificaties via Data Entity

Al geruime tijd is het mogelijk om in Extended Banking ‘Externe’ Specificaties te importeren en te verwerken. Specificaties worden vaak meegeleverd met verzamelbetalingen in het bankafschrift. De bestaande functionaliteit voor het verwerken van Betalingsspecificaties had echter een aantal beperkingen en er waren enkele voorwaarden waaraan moest worden voldaan om deze te kunnen gebruiken. Zo was de functionaliteit alleen bruikbaar in combinatie met specificaties in Excel en hier mochten geen fouten in voorkomen of regels in missen. Waren er toch fouten aanwezig, of ontbraken er regels, dan leidde dat ertoe dat bij het afletteren van de specificatie de functie in een fout liep.

In de nieuwe variant kunnen Betalingsspecificaties ingelezen worden via een Data Entity, die binnen de standaard Microsoft Dynamics 365 functionaliteit kan worden ingericht. Daarmee vervalt de beperking dat dit alleen maar via Excel mogelijk is. Ook inhoudelijk zijn er wijzigingen doorgevoerd. Zo is het afletteren van een ingelezen specificatie nu onderdeel van de Matching stap en ontbreken er regels in een specificatie, of bevat een regel een schrijffout in het factuurnummer? Dan is dit geen probleem. Het afletteren gaat dan gewoon bij de volgende regel verder.

Deze wijzigingen maken het importeren en verwerken van betalingsspecificaties een heel stuk gebruiksvriendelijker. Voor het gebruik hiervan is een licentie nodig, voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

3. Ondersteuning van verwerking via SysOperations Framework

Het SysOperations Framework in Dynamics 365 is geschikt voor verschillende soorten scenario’s waarin je een taak op de achtergrond kunt laten draaien. Wanneer een proces niet onmiddellijk hoeft te worden uitgevoerd en/of het resultaat van het proces niet onmiddellijk nodig is, is het SysOperation Framework in Dynamics 365 ontzettend handig.

Voor veel processen binnen Extended Banking is ook niet direct het resultaat van het proces benodigd. Door verwerking via het SysOperations Framework binnen Extended Banking mogelijk te maken, is het voor de gebruiker vanaf nu niet meer nodig om op het resultaat van een proces te wachten alvorens verder te kunnen werken. In plaats daarvan kan de gebruiker gewoon doorgaan met een volgend proces. Dit verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk en het werkt een stuk efficiënter. Je schakelt de verwerking van processen via het SysOperations Framework in in de Extended Banking Parameters.

4. Ondersteuning van de Duitse taal (DE)

Vanaf deze release wordt ook de Duitse taal in de gehele Extended Banking-applicatie ondersteund. Wanneer je dus Duits sprekende collega’s hebt, bijvoorbeeld in een moeder- of zuster vestiging in Duitsland of Oostenrijk, dan biedt dit voor hen een groot voordeel wanneer zij Dynamics 365 in de Duitse taal kunnen gebruiken.

Wil je meer weten over Extended Banking?

Gebruik je nog geen Extended Banking, maar ben je na het lezen van deze nieuwe functionaliteiten enthousiast geworden over onze oplossing? Neem dan contact met ons. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Gebruik jij (of jouw klant) al wel Extended Banking, maar heb je een vraag die niet beantwoord is in de Releasenote Extended Banking, heb je hulp nodig bij het installeren van de nieuwe release of wil je meer weten over de aanvullende licenties die nodig zijn om gebruik te maken van alle nieuwe functionaliteiten? Neem ook dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Meer weten over Extended Banking? Onlangs organiseerde wij een webinar over Extended Banking in de praktijk.
Klik hier om het webinar terug te kijken

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.