Neighborhood women in tech – Edine Loosman

Edine Loosman Senior Software Engineer bij Focus Enterprise Solutions

Dit blog is eerder gepubliceerd op de website van The Digital Neighborhood.

Edine Loosman – Nederland | Senior Software Engineer Focus Enterprise Solutions sinds 2018 | 43 jaar | Nieuwsgierig | Analytisch | Communicatief | Flexibel

Edine is Senior Software Engineer bij Focus Enterprise Solutions. “Werken voor een boutique bedrijf heeft een aantal voordelen. Een daarvan is de korte lijnen naar het management en een zeer flexibele manier van werken. We kunnen snel inspelen op veranderingen en we kunnen heel wendbaar zijn in het ondersteunen van onze klanten.”

Een nieuwe richting

Edine heeft een Bachelor of Science in Computer Science en een Bachelor of Commerce Honours in Informatica. Waarom koos Edine voor Development? “Ik keek door de lijst met beschikbare Bachelor of Science opleidingen en Computer Science was een nieuwe richting in 1998 – dus ik koos daarvoor. Ik werd verliefd op het schrijven van code en keek nooit meer naar iets anders. Ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik iets heb gevonden wat ik graag doe en dat ik er een carrière van kan maken.”

In 2001 begon ze als softwareontwikkelaar bij Navision Financials. Ze maakte daar een training / HR module voor een klant. Later ondersteunde Edine de ontwikkeling van een ander ERP-systeem, genaamd Agresso Unit 4. In 2004 begon ze als inhouse developer in Axapta 3.0, dat inmiddels is uitgegroeid tot wat tegenwoordig Dynamics 365 Unified Operations heet. Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management maken onderdeel van deze suite van bedrijfsapplicaties.

“Vanaf de eerste dag was het werken als ontwikkelaar in een ERP-systeem een geweldige ervaring. Ik geniet van financiële en bedrijfsprocessen. En het oplossen van complexe business requirements via code is een grote creatieve uitdaging.”

Werken bij Focus Enterprise Solutions

Edine werkt momenteel als Technical Architect aan een aantal Dynamics 365 Unified Operations implementaties bij Focus Enterprise Solutions. Ze heeft ook de rol van ontwikkelingscoördinator en is vertegenwoordiger van de Communities of Intereset. Als Development Coordinator waarborgt ze dat er voldaan wordt aan de ontwikkelingsvereisten voor de Dynamics 365 Unified Operations-implementaties en ondersteunt ze klanten.

“Ik wil graag deel uitmaken van een sterk team van uitstekende Dynamics 365-experts die waarde kunnen toevoegen aan onze klanten. Om niet alleen een financieel en operationeel systeem te bieden, maar ook om onze klanten in staat te stellen hun bedrijf te laten groeien door middel van voortdurende procesverbeteringen. Ook het feit dat we deel uitmaken van de steeds groter wordende Digital Neighborhood stelt ons in staat om meer dan slechts één expertisegebied aan onze klanten aan te bieden.”

Kennis up to date houden

Edine vindt het belangrijk om conferenties te bezoeken zoals Dynamics Minds, een Dynamics 365 en Power Platform Community Conference. “We moeten op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Dynamics 365 Unified Operations en we moeten ons voorbereiden op de toekomst. De enige manier om dat te doen is door continu te leren en te groeien, individueel en als bedrijf.”

“Een aantal eerdere collega’s hebben mij door de jaren heen begeleid. De grootste lessen die ik heb geleerd zijn hoe je een klant het middelpunt van een Dynamics 365 Unified Operations implementatie kunt maken. En hoe je je kunt focussen op de klant en een IT-systeem kan opleveren dat duurzaam en schaalbaar is.

Favoriete quote

“Success is the sum of small efforts – repeated day in and day out “ – Robert Collier

Wanneer je Dynamics Minds bezoekt (22 – 24 mei 2023), zorg er dan voor dat je Edine niet mist! Neem contact met haar op om elkaar te ontmoeten in Portoroz, Slovenië: edine.loosman@focus-solutions.nl

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.