Microsoft New Commerce Experience (NCE): wat is het en wat betekent het voor jouw organisatie?

Dynamics 365 ERP Microsoft

Microsoft gaat het licentieprogramma voor Cloud Solution Provider (CSP) wijzigen. In dit blog lees je meer over het nieuwe programma New Commerce Experience(NCE).

In de loop der jaren heeft Microsoft diverse licentiemodellen geïntroduceerd. Veel van die modellen kwamen met verschillende portals en go-to-marketstrategieën. Om meer helderheid te scheppen in het licentielandschap en om deze te harmoniseren, maakt het bestaande CSP-licentiemodel plaats voor een nieuwe variant: de New Commerce Experience (NCE).

New Commerce Experience werd oorspronkelijk aangekondigd in 2019 voor Azure. Deze keer voert Microsoft de New Commerce Experience door voor abonnementen van Office 365, Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365, Power Platform. NCE zal in eerste instantie alleen gelden voor overeenkomsten met zakelijke klanten.

Wat is de New Commerce Experience?

De New Commerce Experience is een licentiemodel dat beschikbaar komt in een maandelijks en jaarlijks (1 of 3 jaar) licentiemodel. Het model heeft betrekking op alle CSP-licenties. Denk daarbij aan Dynamics 365 (Finance & Supply Chain Management, BC en CE), maar ook Office 365 en het Power Platform. In Azure is NCE 2 jaar geleden al geïntroduceerd.

Nieuwe verbeteringen en ontwikkelingen vinden voortaan alleen nog plaats in NCE, niet meer in CSP.

Er zijn ruwweg 3 NCE-opties voor alle licenties die voorheen onder CSP vielen:

  • Maand abonnement : bij deze optie kun je rekenen op een maand prijsprotectie en kun je maandelijks bij- of afschalen. De facturatie geschiedt ook per maand. Je betaalt 20 procent meer dan wanneer je kiest voor een licentie per jaar.
  • Jaar abonnement : deze optie biedt prijsprotectie voor een jaar. Je kunt per jaar 1 keer afschalen, maar wel elke maand opschalen. 
  • Kies je voor de driejarige abonnement ? Dan kun je 1 keer driejaarlijks afschalen en maandelijks opschalen. Je kunt 36 maanden lang rekenen op prijsprotectie.   

De voordelen van NCE

De New Commerce Experience brengt diverse voordelen met zich mee voor gebruikers van Dynamics 365 en andere Microsoft-applicaties. Dit zijn de belangrijkste:

  • Je krijgt de beschikking over vereenvoudigde en eenduidige Microsoft-programma’s. Geen gedoe meer met verschillende licenties, maar een duidelijk overzicht van de mogelijkheden, schalingsopties en kosten. Abonnements- en licentiebeheer wordt een stuk eenvoudiger.
  • Het overstappen naar NCE is niet moeilijk. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om langdurige relaties op IT-gebied aan te gaan. Zo bouw je makkelijker een duurzame en strategische relatie op met je partner wat de continuïteit en rust ten goede komt.
  • De vereenvoudigde opzet biedt de mogelijkheid om verschillende NCE abonnementsvarianten te combineren (mix and match).

Meer weten?

Wil je meer weten over Microsoft NCE en wat deze nieuwe licentievorm precies betekent voor jouw organisatie? Dan ben je bij Focus Enterprise Solutions aan het goede adres. Als expert op het gebied van Dynamics 365 staan we je graag bij met onze expertise en een deskundig advies. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.