Ontdek Extended Banking’s Release 5.4.0: Nieuwe mogelijkheden bij het matchen van transacties

Extended Banking, onze oplossing voor het verwerken van digitale bankafschriften in Dynamics 365 Finance, is continu in ontwikkeling en regelmatig brengen wij dan ook een nieuwe release uit. Met elke update streven we ernaar om de financiële administratie soepeler en efficiënter te maken. Extended Banking klanten ontvangen per e-mail de uitgebreide releasenote en via dit blog lichten we een paar belangrijke functionaliteiten toe.

Release 5.4.0: wat is nieuw?

Deze nieuwste versie biedt onder andere twee significante verbeteringen: ‘Bedrag Verdelingen’ en ‘Parkeren van Bankafschrift Transacties’. Deze functies zijn ontworpen om financiële managers en medewerkers van de administratie die met Dynamics 365 Finance werken, een krachtiger gereedschap in handen te geven.

Verfijnde ‘Bedrag Verdelingen’

Bij het verwerken van je bankafschriften stuit je soms op transacties die meer vereisen dan een standaardboeking. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met banktransacties waarbij extra kosten of fees in rekening zijn gebracht, is een enkele journaalregel niet afdoende. Hetzelfde geldt voor afschrijvingen van restbedragen of het op de juiste manier verwerken van overbetalingen; dergelijke situaties vereisen een gedetailleerdere verwerking. De nieuwe ‘Bedrag Verdelingen’-functie van Extended Banking helpt je met het automatisch aanmaken van extra matchjournaalregels. Deze handige tool helpt je om:

  • Transacties met bijkomende kosten of fees nauwkeurig te verwerken.
  • Restbedragen correct weg te boeken.
  • Overbetalingen efficiënt te verwerken.
  • Elke andere situatie waarvoor extra boekingen nodig zijn, te beheren.

Met deze automatisering bespaar je niet alleen tijd, maar zorg je ook voor een nauwkeurige en conform de regelgeving kloppende boekhouding. Met één druk op de knop maak je eenvoudig extra journaalregels aan. Dit vermindert de noodzaak voor handmatige invoer, waardoor je tijd bespaart en de kans op fouten afneemt.

Het is zelfs mogelijk om de extra journaalregels aan te laten maken tijdens het automatisch matchen! Met flexibele sjablonen kun je verwerkingsregels aanmaken die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften. Deze worden dan met behulp van een nieuw type zoekwaarde automatisch toegepast tijdens het matchproces. Dit biedt een nieuwe laag van aanpassing en precisie in de verwerking van bankafschriften.

‘Parkeren van Transacties’ voor betere timing

Een veel voorkomende uitdaging bij de verwerking van bankafschriften, is het omgaan met transacties die al op het afschrift staan, maar waarvoor de facturen waar deze voor bedoeld zijn, nog niet beschikbaar zijn voor vereffening in Dynamics 365.

Met de nieuwe parkeerfunctie kunnen gebruikers deze transacties opzij zetten en later opnieuw laten meelopen in de matching. Dit elimineert het steeds opnieuw verkrijgen van de ‘Matchen mislukt’-status en zorgt daardoor voor een soepelere afstemming van dergelijke transacties.

Het instellen van de ‘parkeerperiode’ is eenvoudig. Gebruikers kunnen bij het resetten van een transactie een specifieke datum en tijd kiezen of aangeven hoeveel dagen de transactie moet worden uitgesteld. Na het verstrijken van de ingestelde periode, matcht het systeem de transactie opnieuw, wat vaak resulteert in een succesvolle afstemming.

Voordelen van deze update

Deze nieuwe functies van Release 5.4.0 zijn ontworpen om de complexiteit van financiële processen te verminderen, de nauwkeurigheid te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Door het automatiseren van voorheen tijdrovende taken, kun jij je concentreren op andere cruciale aspecten van je werk.

De functie ‘Bedrag Verdelingen’ helpt je om efficiënt en eenvoudig extra journaalregels aan te maken, die essentieel zijn voor de juiste financiële rapportage en compliance.

Het ‘Parkeren van Transacties’ biedt je de mogelijkheid om de timing voor het matchen van bepaalde transacties zo te wijzigen dat deze niet herhaaldelijk een status ‘Matchen mislukt’ krijgen. Dit leidt tot een gestroomlijnde verwerking van bijvoorbeeld maandelijks terugkerende leveranciers incasso’s.

Maak kennis met Extended Banking

Ben je benieuwd naar de voordelen van Extended Banking en de nieuwe functies van Release 5.4.0 voor jouw ERP-systeem Microsoft Dynamics 365 Finance (F&O)? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te voorzien van alle informatie en je te helpen bij het optimaliseren van jouw financiële administratie.

Matchen van transacties in Dynamics 365 Finance - Ontdek de mogelijkheden van Extended Banking.

Reageren is gesloten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, blogs, downloads en events? Meld je aan voor de nieuwsbrief.